06 / 05 / 2024

politik atmosferdeki belirsizlik

politik atmosferdeki belirsizlik

Ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü, politik atmosferdeki belirsizlik, döviz kurundaki yükseliş ve inşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle zorlu bir yıl geçiriyor.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 14 Mayıs -28 Mayıs arasında geçen dönem piyasalarda belirsizlik hakimken bu belirsizlik sona erdi. Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2,52 artışla 4.696,17 puandan başladı.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı!

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı. Yatırımcılar, vergi reformu ve altyapı harcamalarını kestirmeye çalışıyor. Fed, faiz artırımlarına yönelik belirsizliği yükseltti.

Varlık Fonu'na devredilen turizm arazileri yatırımcıyı endişelendirdi!

5 yıldızlı otellerin arazileri Varlık Fonu'na devredildi. Turizm tesislerinin akıbeti ise tartışılıyor. Turizmciler belirsizlik sebebiyle yabancı yatırımcıların kaybedileceğini vurguladı.

Charles Evans: FED için 2017'de 3 faiz artırımı uygun!

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinde bir belirsizlik yaşandığını ancak ilk işaretlerin yukarı yönlü olduğunu söyledi. Evans, 2017 için 3 faizin uygun olacağını belirtiyor.

Yeni konut projelerine Y-Z Kuşağı yön verecek!

İş stresi, ekonomik ve siyasi belirsizlik, hızlı yaşamayı gerektiren koşullar yaşam alanlarına da etki ediyor.Yeni projelere ise yaşam alanlarının sınırlandırılmasını istemeyen ‘Y-Z Kuşağı’ yön verecek.

Ticari gayrimenkul yatırımları 50 milyar dolar artacak!

Geçtiğimiz yıl dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamı ve küresel terör, ticari gayrimenkul yatırımlarını da etkilemişti. Bu yıl geçtiğimiz iki yılın aksine dünya genelinde artış göstermesi bekleniyor. Yatırımların 700 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Arap yatırımcı ilgisi hız kesmiyor!

Küresel ekonomideki belirsizlik ve körfezdeki gerginlik, Arap yatırımcıların Türkiye ilgisini arttırıyor. 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye’ye ilgisi devam eden Arap yatırımcılara önümüzdeki hafta Antalya'da buluşacak.

2017 faiz artış beklentileri 3’e yükseldi!

FED’in 14 Aralık toplantısı sonrasında belirsizlik ortadan kalktı. Şimdi piyasalar daha rahat aksiyon alabilecek. 2017 faiz artış beklentileri 3’e yükseldi. FED’in şahin çıkışı gelişmekte olan piyasaları gerse de karardaki netlik piyasaları rahatlatacak.

Moody’s: Gelişmiş ekonomilerin yatırımları baskı altında!

Moody’s düşük büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı.

politik atmosferdeki belirsizlik Haberi

politik atmosferdeki belirsizlik

Ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü, politik atmosferdeki belirsizlik, döviz kurundaki yükseliş ve inşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle zorlu bir yıl geçiriyor. Yaz durgunluğunu kampanyanlarla atlatmak için sektör, peşinatsız, sıfır faizli satışlarla yatırımcıları satış ofislerine çekmeye çalışıyor. Sektör temsilcilerine göre düzenlenen kampanyalar zamlı fiyatlardan etkilenmemek için önemli bir fırsat. Sözcü'ye konuşan markalı konutun önde gelen isimleri uzun bir süredir kârdan feragat edip fiyatları attırmadıklarını ancak sonbahar zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirterek "gücü olan şimdi ev alsın" dedi... 






TÜKETİCİNİN ALIM GÜCÜ AZALACAK/ Ömer Faruk ÇELİK

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirten KONUTDER Başkanı ve EYG Grrup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk...