05 / 05 / 2024

Polonezköy dilekçe

Polonezköy dilekçe

172 yıllık tarihi ve doğasıyla 94’ten beri Tabiat Parkı olan Polonezköy’ün imara açılmak istenmesi tepki toplamaya devam ediyor. Çevre Kültür ve Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, köy için kampanya başlattı...

EYT Yasası Kapsamında Emeklilere 29 Bin TL Geri Ödeme: Tek Dilekçe İle Başvuru Yeterli!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı emeklilerin geri ödeme yapılacak tutarı 29 bin TL'ye kadar çıkacak. Bu tutarı alabilmek için tek bir dilekçe yeterli olacak.

Sigorta girişi 2000 öncesi olanlara müjde! Bir dilekçe ile 3.500 TL maaşa sahip olabilirsiniz!

Emeklileri ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Sigorta girişi 2000 yılından önce ise tek bir dilekçe vererek emekli olabilirsiniz. İşte detaylar!

Emekli olamayanlar müjde! Bir dilekçe ile toplu para alabiliyorsunuz!

Yıl ve yaş şartlarını doldurmasına karşın primi tamamlayamadığı için emekli olamayanlara toplu para imkanı sunuluyor. Bunun için SSK ve Bağ-Kur’luların SGK’ya bir dilekçe ile başvurması yeterli oluyor.

Değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği!

Değerli konut vergisi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon lirayı aşan konutlar değerli konut vergisine tabi olacak. İşte değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği...

CHP, Altınordu ve Gülyalı imar planı iptali için dilekçe verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve beraberindeki partililer Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarının iptal edilmesi talebiyle Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

Termal Grup Darıca projesinde yürütmenin durdurulması için dilekçe verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı, Darıca Belediye Meclisi’nin 2 Haziran’daki mecliste onayladığı bir maddenin yürütülmesinin durdurulması talebiyle adliyeye dilekçe verdi.

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.

Emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği!

200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği..

Tapu tescil davası dilekçe örneği!

Tapu tescil davası, tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi tarafından bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu tescil davası dilekçe örneği..

Hile nedeniyle tapu iptali dilekçe örneği!

Tapu davalarında hileye uğrayan kişi, hileyi öğrendiği tarihten itibaren bir yıllık hak düşürücü süre içerisinde dava açabiliyor. İşte, hile nedeniyle tapu iptali dilekçe örneği!

Ortaklığın giderilmesi dava dilekçe örneği!

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi dava dilekçe örneği!

Tenkis davası dilekçe örneği!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini bir dilekçe ile dava edebilirler. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte tenkis davası dilekçe örneği...

Bina ortak karar protokolü dilekçe örneği!

Bina Ortak Karar Protokolü bağlı bulunulan İl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bilgi amaçlı bir dilekçe ile sunuluyor. İşte bina ortak karar protokolü dilekçe örneği...

Polonezköy dilekçe Haberi

Polonezköy dilekçe

Polonezköy’ün imara açılmasına itiraz eden Çevre Kültür ve Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) önceki gün bireysel başvuru kampanyası başlattı. Çekül Vakfı’nın sitesinde yayımladığı örnek dilekçeyle İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar, Polonezköy’ün imara açılmasına itiraz etti. Kampanyayla birlikte iki günde 50’ye yakın kişinin İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne bireysel başvuruda bulunduğu belirtildi. ÇEKÜL’ün başlattığı bireysel başvuru kampanyası için 19 Ocak tarihine kadar Beşiktaş Balmumcu’daki ÇEKÜL Evi’ne giderek imza verilebilir. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere www.change.org sitesi üzerinden yapılan imza kampanyasına da beş bin kişi destek verdi.



BİREYSEL BAŞVURU CAYDIRICILIĞI ARTIRIR

Kampanya hakkında Taraf’a bilgi veren Çekül Vakfı yetkilisi Orman Mühendisi Emel Sarıgül, toplu olarak www.change.org’da yapılan imza kampanyasının yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl...