13 / 05 / 2024

porsuk barajı kıyı kenar tespiti

porsuk barajı kıyı kenar tespiti

3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında Porsuk Baraj Gölünün Kütahya sınırları içerisinde yer alan kısmı için kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu çalışmaları başladı...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kütahya Kureyşler Köyü sular altında kaldı!

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde bulunan Kureyşler Baraj Gölü eski Kureyşler köyünü sula altına aldı. Açıkta kalan minare ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Bilecik'in sular altındaki sessiz köyü!

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Mersin Pamukluk Barajı projesinin yüzde 84'ü tamamlandı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, "Yaklaşık yüzde 84'ü tamamlanan projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Kütahya Kureyşler Köyü yeniden inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünün baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edileceğini, projenin devlete maliyetinin 5.6 milyon TL olduğunu söyledi.

Yamula Barajı kıyısına tatil köyü!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yamula Barajı kıyısına yaptıkları bungalov evlerle Kayseri’ye deniz kenarında tatil köyü imkanı sunacaklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, yeni projelerini anlattı...

Kütahya Porsuk Barajı kıyı kenar çizgisi çalışması başladı!

3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında Porsuk Baraj Gölünün Kütahya sınırları içerisinde yer alan kısmı için kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu çalışmaları başladı...

porsuk barajı kıyı kenar tespiti Haberi

porsuk barajı kıyı kenar tespiti


3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında Porsuk Baraj Gölünün Kütahya sınırları içerisinde kalan kısmı için alımı yapılan halihazır harita onay işlemleri tamamlanmış olup, valilik oluru ile oluşturulan Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı.