25 / 08 / 2024

Porsuk Çayında kar ve sular tahliye ediliyor

Porsuk Çayında kar ve sular tahliye ediliyor

Eskişehir’de geçtiğimiz ay etkili olan kar ve yağmurun ardından dolan baraj ve kanallardaki su, Porsuk Çay’ı üzerinden tahliye ediliyor.Geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar ve yağmurdan sonra dolan baraj ve kanalların su tahliyesine başlandı.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

İŞKUR, Ekim ayında 810 yeni TYP personel alımı için duyuru yaptı! 

Valilik tarafından yayınlanan ilan, aranan şartları ve ilan numarasını içermekte. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İŞKUR, Ekim ayında yeni iş ilanlarıyla karşımızda. 810 kişilik bir kadro için TYP personel alım ilanı yayımlandı. İşte TYP personel alımı hakkında detaylar…

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldı

İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanmaları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED ödemesinde bulunuldu. İşte detaylar!

Ford Transit Van'a aralık ayında 13 bin 500 lira zam geldi! Ford Transit Van kaç lira? 26 Aralık 2022 fiyat listesi

İkonlaşmış tasarım ve yenilenmiş bir görünüm ile sürücülerin karşısına çıkan Ford Transit'e Aralık ayında 13 bin 500 lira zam geldi. Peki Ford Transit Van kaç lira? 26 Aralık 2022 fiyat listesi.

Esnafa elektrik faturası müjdesi! Mart ayında en az 250 lira düşüş...

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen elektrik faturalarına mart ayında indirim yapılacağı söyleniyor. Vatandaşlar yüksek gelen elektrik faturaları karşısında erirken, mart ayında indirim yapılacağına yönelik gelen bilgi yüzleri güldürdü..

Ziraat GYO'dan 2021'nin ilk 6 ayında 72,6 milyon TL konsolide net kar!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Ziraat GYO),2021 yılının ilk 6 ayında 72,6 milyon TL konsolide net dönem karı elde ettiğini açıkladı.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında beklentiyi karşılayamadı!

ABD'de inşaat harcamaları, Eylül ayında aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı. 

TOKİ Nisan ayında 1.521 konutu kurayla satacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Nisan ayında 6 ilde toplam 1.521 konutu kurayla satışa çıkarıyor. İşte TOKİ'nin Nisan 2018 kura listesi..

TOKİ Mart ayında 970 konutu kurayla satacak!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Mart ayında kurayla Kayseri, Adana ve Ankara'da bulunan 970 konutu satışa çıkarıyor..

İBB Ocak ayında 7 arsayı satışa çıkarıyor!

İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda yer alan 7 adet arsayı Ocak ayında satışa çıkarıyor. 

TOKİ Mayıs ayında 3,737 konutu kura ile satışa çıkarıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 65 bin konut hedefi için projelerine hız kesmeden devam ediyor. TOKİ Mayıs ayında 3,737 konutu kura ile satışa çıkarıyor.

Karaman Lojistik Merkezi Kasım ayında ihaleye çıkartılıyor!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kurulması planlanan lojistik merkezinin projesinin tamamlandığı ve Kasım ayında ihaleye çıkarılmasının planlandığını bildirdi.

Porsuk Çayında kar ve sular tahliye ediliyor Haberi

Porsuk Çayında kar ve sular tahliye ediliyor

Eskişehir’de geçtiğimiz ay etkili olan kar ve yağmurun ardından dolan baraj ve kanallardaki su, Porsuk Çay’ı üzerinden tahliye ediliyor. Geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar ve yağmurdan sonra dolan baraj ve kanalların su tahliyesine başlandı. Sıcak havalar ve esen sıcak rüzgarların da etkisiyle hızla eriyen kar, baraj ve kanalları doldurdu. Çay kapakları önünde su şişmeleri yer yer 2,5 metreyi geçince yetkililer taşmayı önlemek için Porsuk Çay’ı üzerinde bulunan tüm kapakları açarak su tahliyesi yaptı. Açılan kapaklar ile birlikte biriken su boşaltılarak çay rahatlatıldı. Bu arada, yükselen suyun çekilmesiyle geriye kalan çöpler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri tarafından yoğun çabalarla temizleniyor. Özellikle kapak önünde çıkan çöpler tepe oluştururken, kepçeler yardımıyla çöpler alındı. Şehir merkezinde ise vatandaşlar suyu çekilen çayın...