16 / 05 / 2024

Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı

Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı

Portekiz Büyükelçiliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde ‘Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Büyükelçi Silva, Türkiye ve Portekiz arasındaki ekonomik ilişkileri artırmak ve ülkesinin yatırım olanaklarını anlatmak üzere Mersin’de bulunduklarını söyledi.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran ülke: Portekiz!

Vesta Global’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Teuta Narazan, dünyadaki en iyi gayrimenkul yatırımının şu anda, yaşamadan sadece 1 hafta geçirerek AB pasaportu alınabilecek en ucuz ülke Portekiz olduğunu söylüyor...

Doğu Karadeniz'de en çok konutu hangi yabancı ülke vatandaşı aldı?

Doğu Karadeniz'de yabancıların konut edinme rakamları arttı. Verilere göre Doğu Karadeniz'de yabancıların en fazla konut aldığı şehir Trabzon oldu. Peki Doğu Karadeniz'de en çok konutu hangi yabancı ülke vatandaşı aldı?

Gayrimenkulde Avrupa'nın Cazibe Merkezi; Portekiz!

Portekiz'de oturma izni, gayrimenkul alımı ve vatandaşlık işlemleri konusunda danışmanlık hizmeti sunan Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akaydın, Portekiz'in cazip yatırım alanlarının başında gelmesinin bir çok sebebi olduğunu söylüyor..

Estonya yatırımcılarını bekliyor!

Baltık devletlerinden Estonya Cumhuriyeti, bilgi teknolojileri alanında hızla büyüyor. Ülke yönetimi, internet üzerinden “e-vatandaşlık”'hizmetini başlattı. Hükümet, 2025 yılında, e-Estonyalı sayısını 10 milyona ulaştırmayı hedefliyor...

Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Türkiye'den konut alan yabancılar ülkelerine göre değerlendirldiğinde, ilk 5 ülke arasında sadece 1 komşu ülke bulunuyor. Peki, Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Madonna Portekiz'den 300 yıllık ev aldı!

59 yaşındaki ABD'li star Madonna, Portekiz'in Sintra bölgesinde bulunan 300 yıllık evi satın aldı..

Madonna Portekiz'de ev arıyor!

59 yaşındaki ABD'li şarkıcı Madonna, Portekiz'de ev arıyor. Ünlü yıldız, önceki gün 7 milyon pound'a satışa çıkarılan bir daireyi gezdi.

Portekiz yabancıya gayrimenkul satışından 2,9 milyar avro kazandı!

Portekiz, yatırım yoluyla oturma izni ve vatandaşlık programı (Portugal Golden Visa) sayesinde, 2012'den beri 2,9 milyar avro değerinde gayrimenkul yatırımı aldı.

İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke!

Avrupa'da en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine veren ülkeler açıklandı. İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke....

Manisa Yanık Ülke Konutları'nda teslimler başlıyor!

Manisa Kula'da turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında tarihi evleri satın alınan hak sahiplerinin yerleşeceği Yanık Ülke Konutları tamamlandı.

Manisa Yanık Ülke Konutları tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula evlerinin satın alınması ve turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında evleri alınan hak sahiplerinin yerleşeceği Yanık Ülke Konutları Projesi tamamlandı.

Türkler Portekiz'den ev alıyor!

Paladin Yatırım'ın kurucu ortağı Murat Coşkun, Türk ailenin Portekiz'den ev alma oranının artığını dile getirdi. Coşkun son iki yıl içerisinde 200'ün üzerinde Türk ailenin Portekiz'de ev sahibi olduğunu belirtti.

Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı Haberi

Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı

Portekiz Büyükelçiliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde ‘Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Dış Ticaret ve Yatırım Birimi Müsteşarı Colesta Mota, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ile işadamları katıldı.


Toplantıda konuşan Büyükelçi da Silva, Türkiye ve Portekiz arasındaki ekonomik ilişkileri artırmak ve ülkesinin yatırım olanaklarını anlatmak üzere Mersin’de bulunduklarını söyledi.


Portekiz’in güncel ekonomik durumunu ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiler üzerinde konuşmak istediklerini ifade eden da Silva, “Amacımız güçlü işbirliğimizi artırmak, ülkemizin olanaklarını anlatarak Portekiz’i size getirmek” diye konuştu.


Portekiz Dış Ticaret ve Yatırım Birimi Müsteşarı Mota ise iş adamları ile ülkesine ilişkin ekonomik verileri paylaştı.

Portekiz olarak 2009 – 2010 yılları arasında ciddi bir...