08 / 07 / 2024

pozitif ayrışma nedir

pozitif ayrışma nedir

AK Parti’yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçlarının ardından piyasalar, aylardır süren istikrarsızlığın izlerini sildi Dolar, 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.

İşte 11 Mayıs borsada en çok işlem gören hisseler! Hangi hisseler değer kazandı? Altın ve döviz fiyatları ne oldu?

Resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda karışık bir seyir gözlenirken, Borsa İstanbul ise küresel pay piyasalarından pozitif ayrıştı. BIST 100 endeksi yüzde 7,87 oranında değer artışıyla günü 4 bin 848 puandan tamamladı.

Mevduat faizleri, kredi faizlerini ikiye katladı! Faizler üç ay vadeli mevduatta yüzde 40’a dayandı!

Uzun süredir devam eden kredi faizler ile mevduat faizleri arasındaki ayrışma giderek derinleşiyor. Kredilerde isteksiz davranan bankalar mevduata yüklenirken, mevduat faizleri neredeyse kredi faizlerinin iki katına ulaştı.

Borsa yüzde 2,99 yükseldi! Hangi hisseler prim yaptı? İşte borsada en çok işlem gören hisseler!

Uzun süredir düşüş trendini sürdüren borsa bugün yüzde 2,99 oranındaki değer artışıyla günü artıda tamamladı. BIST 100 endeksi küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü 4 bin 984 puandan kapandı.

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?

2022 Borsa İstanbul yılı oldu, BIST100 tarih yazdı!

Getirisiyle küresel borsaları geride bırakan ve 1 milyon 300 binden fazla yeni yatırımcı çekerek. dünyadaki borsalardan pozitif ayrışan Borsa İstanbul, 2022 senesinde tarih yazdı.

2023 yılında hangi yatırım aracı kazanç sağlayacak? Altın, dolar, borsa... Uzman isimler peş peşe açıkladı!

Geride kalmasına sayılı günler kala 2022'de, finansal yatırım araçlarının performansları arasında BIST 100 endeksi, yüzde 200’e yaklaşan getiri oranı ile diğer enstrümanlardan oldukça pozitif ayrıştı ve enflasyon karşısında reel getiri sağlayan tek yatırım aracı olarak ön plana çıktı.

Yatırımcılar dikkat! Yılbaşından bu yana borsada en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler

Küresel pay piyasalarından sene başından bu yana oldukça pozitif ayrışan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin dolar bazlı getirisi yılbaşından bu yana yüzde 100'ü aştı.

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

İslam Memiş'in gram altın beklentisi yatırımcıları heyecanlandırdı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarından altın ve gümüşteki pozitif ayrışma olacağını söyledi.

''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” diyen İslam Memiş'ten şok gümüş yorumu

Altın fiyatları değer kaybederken yatırımcıları uyaran İslam Memiş ''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” dedi.

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

pozitif ayrışma nedir Haberi

pozitif ayrışma nedir

TL, Dolar’a karşı yüzde 5 değerlendi. Euro düşüşe geçti. Altın dibe vururken, Borsa yükseldi Ak Parti'nin 13 yıllık tek parti iktidarı ile "siyasi belirsizlik" kavramını silen piyasalar, Haziran seçimlerinin ardından 5 ay boyunca yaşanan kabustan 1 Kasım seçimleri ile uyandı. AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçları Türkiye piyasalarında adeta bayram havası estirdi. Borsa İstanbul dünyanın en fazla yükselen borsası olurken, TL de dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu.  


TL destan yazdı 


Geçen haftanın son işlem gününde 2.9174 TL olan Dolar, seçim sonrası ilk işlem gününe sert düşüşle başladı. Dolar, gün içerisinde 2.7580 TL ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. TL, Dolar karşısında yüzde 5 ile son 7 yılın en büyük tek günlük kazancına...