29 / 04 / 2024

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.



İhracat yapan kurumların dış satımlarından elde ettikleri kazançlara 1 puan indirimli olarak uygulanan kurumlar vergisi oranın 5 puana yükseltilmesi, ihracatçıyı sevindirdi.

dunya.com’un haberine göre, durum pozitif bir ayrışma olarak değerlendirilse de ihracatçı, özellikle yatırım kanadında rotasını oluşturabilmek için uzun zamandır ifade edilen ‘krediye ulaşım’ sorununun çözülmesini talep ediyor. Yeni ekonomi yönetiminin aldığı kararlardan memnun olan ihracatçının gözü, Orta Vadeli Ekonomi Programı'nın açıklanacağı eylül ayının sonrasına çevrildi.

 İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Bu bakımdan önünü görmek isteyen sanayici ve ihracatçı, belirsizliklerin ne denli ortadan kaldırılıp, yatırım ortamında nasıl bir düzenleme gerçekleştirileceğine odaklandı. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama önümüzü görmek için atılacak birçok adım var. Başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İşte konu ile ilgili diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön