06 / 07 / 2024

Prefabrik yapıda iş hacmi

Prefabrik yapıda iş hacmi

Son yıllarda Altın çağını yaşayan inşaat sektöründeki gelişim, prefabrik alanında faaliyet gösteren firmaların iş hacimini de artırdı.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

Konya'da 198.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi halesi!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da 198.1 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Erzincan'da 18.4 milyon TL'ye sosyal tesis yapım işi ihalesi!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan'da 18 milyon 390 bin TL bedelle sosyal tesis yapım işi ihale ediyor.

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Kütahya'da kira karşılığı yapım işi ihalesi!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya'da kira karşılığı yapım işi ihale ediyor. İhale 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

İstanbul'da 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Tuzla'da arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Elazığ Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Elazığ'da inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Prefabrik Yapı, Yapı Bilgi Modellemesi'ne adapte olacak!

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul'da düzenlendi. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarının değerlendiği zirveye Prefabrik Yapı A.Ş.'de katıldı.

Prefabrik Yapı, 30'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı!

Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 30’uncu yılına özel Crowne Plaza Asia'da bir gala gecesi düzenlendi.Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim "8 şirket, 8 işletmeyle ülkemize ve insanımıza çok güzel hizmetler verdik İstihdam sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz." dedi...

Prefabrik yapıda iş hacmi Haberi

Prefabrik yapıda iş hacmi

Son yıllarda Altın çağını yaşayan inşaat sektöründeki gelişim, prefabrik alanında faaliyet gösteren firmaların iş hacimini de artırdı. Özellikle deprem gibi doğal afetlerde hayati önem taşıyan ve afetzedelere geçici ev sahipliği yapan prefabrik yapı alanında Türkiye'deki firmaların kabiliyetleri ve dünya pazarındaki ağırlıkları ivme kazandı.  Türkiye'de bu alanda ciddi bir tecrübe sahibi olan yerli firmalar dünya pazarında da önemli bir yer tutuyor. Bu durum Türkiye'nin ihracat rakamlarında da kendini gösteriyor. 

Türk firmaların ürettiği prefabrik yapılar dünyanın çeşitli noktalarında insanların barınma ve güvenlik ihtiyaçlarını geçici de olsa çözüm sunuyor.  İhracat verilerine göre, Türkiye 2011 yılında prefabrik yapıların satışından 231 milyon 838 bin 607 dolar gelir elde etti. Bu rakam 2012'de 275 milyon 87 bin 255 dolara, 2013'te 297 milyon 886 bin 121 dolara...