06 / 05 / 2024

prim yapacak arsa

prim yapacak arsa

Paranızı değerlendirmek için arsa yatırımı yapmak istiyorsanız arsa ne kadar zaman içerisinde prim yapar, arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır sorularınızın yanıtı haberimizde...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara’da, KDV'den muaf, peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli arsa satışı yapacak. 389 arsa için ihale süreci 28 Kasım'da başlıyor...

TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ hangi illerde arsa satışı yapacak? TOKİ arsa ödeme şartları neler?

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 28 ilde toplam 503 adet arsayı satışa çıkaracağını duyurdu. İşte TOKİ arsa başvuru takvimi ve tüm detayları...

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Peki prim eksiği olanlar EYT yasasından nasıl yararlanabilir? Primi eksik olan EYT’liler ne yapacak?

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

TOKİ'den 19 kentte 444 arsa satışı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 19 kentte 444 arsa satışı yapacak. 

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Tarım arazileri prim yapacak ama..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Gayrimenkul almak en temel yatırım araçlarından. Ne yazık ki pek çok insan oturmak için konut alırken bunun aslında bir yatırım olduğundan uzaklaşıyor ve duygusal bakışlarla karar alıyor. Sonuçta ise yanlış yatırım yapılmış oluyor. Peki prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Arsa tapu harcı 2021!

Arsa ve arazi yatırımı yapacak kimseler tapu dairesine belli oranlarda harç ödüyor. 2021 yılında uygulanacak o oranlar belli oldu. İşte Arsa tapu harcı 2021...

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.

İstanbul'un en çok prim yapacak lokasyonu Fikirtepe!

Kentsel dönüşümden sonra konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe, uluslararası gayrimenkul arenasında rol model konumunda olmayı başardı. 

prim yapacak arsa Haberi

prim yapacak arsa

Arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır?

Arsa yatırımları, parasını değerlendirmek isteyenlerin kimselerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Doğru yere, doğru zamanda, doğru yatırım yapan kimseler her zaman kazançlı çıkıyor. Peki arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır, ne kazar zaman alır merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsalar, uzun vadede prim yapar. Bugün aldığınız bir arsa yarın değerinin on katına çıkmaz. Ancak bir kaç sene içinde arsanın bulunduğu bölgenin gelişmesiyle değeri artar. 


Peki, arsanın ileride gelişeceğini gösteren noktalar nelerdir, yatırımcı nelere dikkat ederek arsa almalıdır?


Gelir seviyesi yüksek bölgelere komşu kesimlerde bulunan arsalar da gelişim ile birlikte otomatik olarak değerlenir. Bunun yanı sıra ana caddeye olan yakınlığı, arsa cephesinin geniş olması, bölgedeki ulaşım projeleri, yollar gibi hususlar da göz önünde bulundurulmalıdır. 


Arsa yatırımında bulunurken, yakın olması...