27 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara’da, KDV'den muaf, peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli arsa satışı yapacak. 389 arsa için ihale süreci 28 Kasım'da başlıyor...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı  Ankara  ilinde 389 muhtelif arsayı 28-29 Kasım 2023 tarihinde açık artırma ile satışa çıkarılacağını ilan etti.

Satışa çıkarılan arsaları alanlar sanayi alanı, bağ-bahçe ve iş yeri gibi mülkleri inşa edebilecekler. Çamlıdere, Kahramankazan, Polatlı, Sincan, Haymana, Yenimahalle, Çubuk, Gölbaşı’ndaki 389 muhtelif arsa 28-29 Kasım 2023 ‘de saat 10.30’da Ankara The Green Park Otel’de yapılacak olan açık artırmayla satışa çıkacak. Online katılımın da olabileceği açık artırmaya ayrıca internetten üzerinden de teklif verilebilecek.

ARSALAR KDV’DEN MUAF

Bakanlığın satışa sunduğu 389 muhtelif arsa KDV’den muaf olacak.

Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda tutarın yüzde 25’i peşin olacak, kalan tutara ise 24 ay vade imkanı sağlanacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 20 İNDİRİM

Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı bulunurken, arsalarda farklı metrekarelerde ve oldukça uygun fiyatlarla satışa çıkar.

Öte yandan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satacağını da duyurdu. İstanbul, Çanakkale, Kırşehir, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Mersin ve Mardin kentlerinde, farklı metrekarelerdeki dükkan ve konut alanları için uygun arsalar satılacak. 

Söz konusu taşınmazlar 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık arttırma ile satılacak. 

Taşınmazlar, KDV’den muaf olarak satılacak. Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25’i peşin ödenecek. Kalan tutara ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Açık arttırma, belirtilen tarihlerde,  TOKİ  İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara’da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye internet üzerinden de teklif verilebilecek.

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Altın fiyatları yükselişte! Gram, çeyrek altın ne kadar? 20 Kasım 2023 Pazartesi canlı altın fiyatları


Geri Dön