03 / 05 / 2024

Prof Dr Naci Görür

Prof Dr Naci Görür

Marmara Denizi'nde olası büyük İstanbul depreminde en tehlikeli yer Adalar önü. Kuzey Anadolu Fayı’nın orta kısmının sürekli hareket halinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şengör, “Kilitlenen yer Adalar önü. Çok çok tehlikeli bir yer” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için yeni uyarı geldi!

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İzmir'de de endişeleri olduğunu söyleyerek, "Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini de bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de biz bunu sorun olarak düşünüyoruz" dedi.

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür 'Bu anormal olasılık' dedi ve uyardı: 7.6'ya kadar deprem bekliyoruz!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra deprem uzmanları olası İstanbul depremi ile ilgili uyarılarına devam ederken, Prof. Dr. Naci Görür de katıldığı bir canlı yayında İstanbul'a ilişkin yeni bir uyarı yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremini değerlendirdi ve hazırlıklara şimdi başlansa 15-20 yıl sürebileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, 2 fay hattına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür Elazığ depremini değerlendirdi: 'Büyük deprem beklemiyorum' dedi!

30 Mart 2024 gece saatlerinde Elazığ'da korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin hemene ardından Jeoloji Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür değerlendirme yaptı. İşte ayrıntılar... 

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Prof Dr Naci Görür Haberi

Prof Dr Naci Görür



Marmara Denizi, büyük bir depremin beklendiği bölgedeki fay hareketlerini incelemek ve bölgenin karakterini anlamak için 36 ay süreyle Fransızlarla ortaklaşa takibe alındı. Deniz tabanı ve altına, son teknoloji cihazlar yerleştirildi. Çalışmayla alınan veriler Kandilli Rasathanesi’ne aktarıldı. 8 milyon Euro bütçeli projeyle deprem erken uyarı sistemi, Marmaray ve İGDAŞ ile entegre edildi. Olası bir depremde gaz kesilecek.




‘FAYIN ORTA KISMI SÜREKLİ KAYIYOR’

Çalışmanın detaylarını Habertürk’e anlatan Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbullular açısından değişen bir şey olmadığını söylerken, “Çalışma, fayın orta kısmının sürekli hareket ettiğini ortaya koydu. Bu da Adalar’ın önünün çok tehlikeli olduğunu gösterdi’’ dedi. 



Uydular kullanılarak fayın orta kesiminin sürekli kaydığının tespit edildiğini dile getiren Şengör, “Bu çok önemli bir şey. Kilitlenen yer Adalar önü. Çok çok tehlikeli bir yer. Ama evi...