30 / 04 / 2024

proje mimarları

proje mimarları

Evrenol Architects, Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen 21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dubai Cityscape Global Fuarı’nda sektörün önde gelen isimleri, yatırımcılar ve ziyaretçilerle buluştu.

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Evine yeni eşya almak istemeyenlerin adresi iç mimarlar oldu!

Bir dönem yavaşlayan inşaatlar son günlerde yeniden hız kazandı ve birçok proje teslime hazır hale geldi. Evine yeni mobilya masrafı yapmak istemeyen ise eski eşyasına yeni dokunuş için iç mimarların kapısını çalıyor.

PDG Mimarlar'dan Hatay'a Dinler ve Medeniyetler Projesi!

PDG Mimarlar tarafından Hatay’da yeni bir proje geliştirildi. Hatay Dinler ve Medeniyetler Projesi ile Hatay’ın farklı dinlere mekan olmuş kültürel kimliği ön plana çıkarılarak kentsel imge oluşturulacak.

TSMD 2018 Proje Yönetimi Eğitimi ne zaman?

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2018 yılı eğitimleri, PMI (Proje Yönetimi Eğitimi) konusu ile devam ediyor. Peki eğitimler ne zaman?

Cafer Bozkurt Mimari Proje Sergisi 21 Şubat'a kadar sürecek!

Koleksiyon ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD)’nin  ortak çalışması “Koleksiyon / İstanbulSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinden Cafer Bozkurt Mimarlık proje sergisinin açılışı yapıldı.

Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı..

ODTÜ Kampüsü'nün binaları için proje hazır!

ODTÜ'nün talebi üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Kampüsü'nde tüm binaları ve yolları engellilerin dolaşımına uygun hale getirmek için proje hazırladı.

Nevşehir Göreme’de peyzaj mimarları çalışma başlattı!

Nevşehir Göreme'de proje çalışması başlatan peyzaj mimarları hazırlayacakları proje ile hem göreme merkezini hem de vadileri yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden Ataevler Meydan ihalesine tepki!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan, Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi’ne ait, ön proje, uygulama projeleri, detay projeleri ve 3D Görselleri Temini işi” adıyla ilanı yayınlanan ihaleye itiraz geldi.

Yabancı mimarlar Türkiye'de mesleklerini yapabilecek!

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre yabancı mimarlar, Türkiye'de proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mesleklerini yapabilecek.

Genç Mimarlar Projesi'nde sonuçlar açıklanıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Manisa, Trabzon, Amasya, Kastamonu, Erzurum, Sivas ve Kayseri'de düzenlenecek olan Genç Mimarlar projesi başlıyor.

Kuşadası Mimarlar Odası'ndan belediyelere sahil projesi önerisi!

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, hem Aydın Büyükşehir, hem de Kuşadası Belediyeleri’ne önerileri rapor ve proje olarak sundu. Oda temsilciliği toprak saha ve Tariş alanının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.

MIPIM'de mega proje kavramı konuşuldu!

‘Türkiye’deki mega projelere mimari bakış’ başlığında ilk gün gerçekleştirilen panelde mimarlar ‘mega proje’ kavramını tartıştı.Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu, Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader, imza attıkları uluslararası projeleri ile sahnedeydi

proje mimarları Haberi

proje mimarları

21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında gayrimenkul ve mimarlık dünyasını buluşturan Cityscape Global fuarında yerini alan Evrenol Architects kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol; “İnanıyorum ki ülkemizde genelde yatırımcısıyla anılan projeler, tasarıma verilen önemin de artmasıyla başka bir boyuta taşınacak ve mimarlar da bu ve benzer platformlarda daha çok yerini alabilecek” şeklinde konuştu.

Fuar sonrası görüşlerini aktaran Evrenol; “Dubai Cityscape fuarı bu yıl oldukça verimli geçti. Geçtiğimiz yıllara göre gerek ziyaretçiler gerekse katılımcılar nezdinde oldukça nitelikli bir fuar olduğunu düşünüyorum.  Çok sayıda Türk gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra mimari ofislerin de fuara katılımı dikkat çekiciydi.  Hindistan'dan Suudi Arabistan'a kadar farklı proje arayışında olan kişi ve kurumlarla karşılaştım” dedi. 

Bölge ülkelerinden iş başvuruları aldıklarını da belirten Evrenol; “  Bu iletişimlerin bizler için verimli olacağı kanısındayım....