19 / 05 / 2024

proje üzerinden konut satış

proje üzerinden konut satış

Proje üzerinden satış sözleşmesi, "ön ödemeli konut satışı" olarak da biliniyor. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun esaslarına göre, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor...

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Ali Kurt'tan artan konut fiyatları için öneri!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden konut piyasasına ilişkin değerlendirme yaparak konut sektörüne çağrıda bulundu.

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

Berat Albayrak: Konut faizlerinde düşüş devam ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden konut faizlerindeki düşüşe ilişkin bir video yayınladı.

Legend Life Konutları geliyor! Yeni proje!

Legend Life projesi, Ankara Mamak'ta Yükselen Koleji Eğitim A.Ş. imzası ile inşa ediliyor. Proje, 240 konut ve 66 ticari alandan meydana geliyor..

Yenibosna Karat 34 proje fiyatları!

Yenibosna Karat 34 proje fiyatları 304 bin TL'den başlıyor. Proje Emlak Konut GYO güvencesiyle Yenibosna'da inşa ediliyor...

Çetmen Group ve By Kepi İzmir'de konut projesi yapacak!

Çetmen Group ve By Kepi İzmir'de konut projesi yapacak. 2018'de satışa çıkacak olan proje 182 konut ve 11 ticari alandan meydana geliyor.

Semt Bahçekent Emlak Konut fiyat listesi!

Semt Bahçekent Emlak Konut fiyat listesi 248 bin TL'den başlıyor. Proje Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Bahçekent'te Sur Yapı tarafından inşa ediliyor...

Emlak Konut İstinye Tahincioğlu fiyat!

Tahincioğlu Nidapark İstinye projesi 36 ay sonra sahiplerine teslim edilecek. Proje Emlak Konut güvencesi taşıyor. İşte Emlak Konut İstinye Tahincioğlu fiyat bilgisi...

Avrupa Konutları Başakşehir proje fiyatları!

Avrupa Konutları Başakşehir proje fiyatları 623 bin TL'den başlıyor. Proje 941 konut ve 27 ticari üniteden meydana geliyor...

Kastamonu Atakent Kentsel Dönüşüm projesi ile 384 konut geliyor!

Murat Gıda tarafından Kastamonu Merkez'de Atakent Kentsel Dönüşüm projesi inşa ediliyor. Proje 384 konut ve 27 dükkandan meydana gelecek..

Kargın İnşaat'tan Ankara Etimesgut'a 417 konutluk yeni proje!

Kargın İnşaat, Ankara Etimesgut'taki yeni projesi için düğmeye bastı. İnşaat çalışmalarına 2018'de başlanılacak proje 417 konut ve 37 dükkandan meydana geliyor..

proje üzerinden konut satış Haberi

proje üzerinden konut satış

Proje üzerinden satış sözleşmesi!

Proje üzerinden satış sözleşmesi, "ön ödemeli konut satışı" olarak da biliniyor. Bu tür sözleşmelerde satıcılar henüz inşa etmedikleri ya da tamamlamadıkları projenin maketi üzerinden alıcılara satış yapıyor.


Proje üzerinden satış esasları ile ilgili hükümler, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor.


Ön Ödemeli Konut Satışı kanunu...

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40 – (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmedir.


(2) Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorundadır.


(3) Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle...