05 / 05 / 2024

Prost imar haberleri

Prost imar haberleri

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1937 yılında Haliç'in iki sahilinde yol açılacak!

1937 yılında Haliç'in sanayi mıntıkası olmasını kararlaştıran Mimar Prost, bu mıntıkanın denizle olan irtibatının yanında sahilin her iki tarafında geniş birer yol yapılmasını uygun görmüş.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1945 yılında Ortaköy ile Bebek arasının imar planı hazırlanmış!

1945 yılında Prost, Bebek ile Ortaköy arasındaki kısmın imar planını hazırlamış. İmar planını iki kısma ayıran Prost, deniz kıyısını genişletmeyi ve bölgenin üst taraflarında iki yeni yolun açılmasını uygun görmüş.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1942 yılında Galatasaray ve Tünel meydanları imar edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince Galatasaray ve Tünel meydanlarını imar edecekmiş. Her iki meydan genişletilecekmiş ve Tünel Meydanı'nda yapılacak istimlakler sonrası meydandan deniz görülebilecekmiş.

1942 yılında Kasımpaşa'nın imar planı hazırlanıyor!

1942 yılında Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyormuş. Bölgenin imar işini tetkik eden Prost, Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılmasını ve Kasımpaşa'nın kısmen hafif sanayi bölgesi olmasına karar vermiş.

1942 yılında Belediye imar planının tatbikini ileriye bırakmış!

1942 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı İstanbul Nazım İmar Planı'nı tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, geniş imar hareketlerini maddi vaziyetten ötürü ileri bir tarihe ertelemiş.

1940 yılında Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırlamış!

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

1939 yılında Prost'un sözleşmesi uzatılacak!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul ve Beyoğlu'nun nazım planını hazırlayan Prost'un mukavelesini uzatacakmış. Prost, Üsküdar'ın nazım planını hazırladıktan sonra Adalar'ın ve Fenerbahçe semti civarının imar planını hazırlayacakmış.

1939 yılında Belediye ve Vakıflar imar işinde beraber çalışacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planını uygulamaya koyacak olan İstanbul Belediyesi, Vakıflar İdaresi ile birlikte çalışacakmış. Belediye'nin imar planını uygulanması sırasında Vakıflar'da üzerine düşeni yapacakmış.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

1938 yılında İstanbul Nazım İmar Planı'nın avan projesi hazırlanmış!

1938 yılında İstanbul'un Nazım İmar Planı'nı hazırlayan Fransız Mimar Henri Porst, uygulanacak imar planının avan projesini hazırlamış. Avan proje kabul edildikten sonra Prost, İstanbul Nazım Planı'nı hazırlayacakmış.

1937 yılında imar vergisi alınacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. Belediye, Prost'un hazırladığı imar planını uygulamak için İmar Vergisi adıyla yeni bir vergi alacakmış.

Prost imar haberleri Haberi

Prost imar haberleri



Boğaziçi'nin imar planları hazırlanıyor


Rumeli sahilinin planları içinde yakında tetkiklere başlanacak


    B. Prost nazım planı Şehir Meclisi tarafından tasdik edilen Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'ndaki yolların maktaları, güzergahları ile iştigal etmektedir. Nazım plan üzerinde B. Prost'un tetkikleri bittikten sonra tafsilat planlarının hazırlanmasına geçilecektir.

    Evvelce Boğaz'da büyük bir nüfus kesafeti vardı. Büyük yangınlar ve diğer sebeplerden dolayı buranın sakinleri eksilmiş, dağılan halkın avdetleri imkan dahiline girmemiştir. Son senelerde nüfusun tekrar arttığı görülmüştür. Yani yollar hazırlanırken nüfus kesafeti göz önünde tutulacaktır.

    Yeni nazın plana göre Beykoz'dan üç ayrı yol ayrılacaktır. Bunlar, Üsküdar - Beykoz, Şile - Beykoz, Akbaba - Beykoz...