12 / 05 / 2024

Quasar İstanbul isviçre sanat merkezi

Quasar İstanbul isviçre sanat merkezi

Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası’nın yerinde 550 milyon dolarlık Quasar projesi yükseliyor. Haydar Özkan, “Fabrikayı moda, sanat, kültür merkezi yapacağız. İçinde İsviçre Kültür Merkezi olacak” dedi.

İsviçre Sismoloji Servisi'nden açıklama: İstanbul depremi önceden bilinebilir mi? Deprem etkileri neden farklı?

Eşit derecede güçlü depremlerin etkilerinin farklı olmasının sebepleri merak ediliyor. İsviçre Sismoloji Servisi'nin müdür yardımcısı Florian Haslinger, depremlerle ilgili konuştu ve açıklamasında İstanbul depremine de değindi. 

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Yering Group Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Yering Group Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Hitachi Zosen Inova Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Hitachi Zosen Inova Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye ile 11 Eylül 2017 tarihinde açıldı.

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

İsviçre'deki dünyanın en uzun tüneli tamamlandı!

İsviçre Alpleri’nin altından geçen 56 kilometre uzunluğundaki demiryolu tüneli tamamlandı. NEAT Gotthard Base Tüneli, geliş ve gidiş için birbirine paralel 9 metre çapında iki tünelden oluşuyor.

Quasar İstanbul’un tercihi Danfoss oldu!

Dev projelerin gözdesi Danfoss’un ‘ DEVI marka elektrikli döşemeden ısıtma sistemi ’, Quasar İstanbul’un da tercihi oldu!

İşte İsviçre'nin askeri binaları!

İsviçre'nin saatlerinin iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Peki askeri sığınaklarının da en az saatleri kadar iddialı olduğunu biliyor muydunuz? İşte İsviçre'nin askeri binaları...

İsviçre Yunan adalarına talip!

İsviçre'de aşırı sağcı Halk Partisi milletvekili Pierre Rusconi, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a borçlarını ödemesi için adalarından birisini İsviçre'ye satmasını teklif etti.

İşte İsviçre'nin askeri binaları!

İsviçre'nin saatlerinin iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Peki askeri sığınaklarının da en az saatleri kadar iddialı olduğunu biliyor muydunuz? İşte İşte İsviçre'nin askeri binaları...

Quasar İstanbul inşaatı devam edecek mi?

Yıkılan Şişli Likör Fabrikası’nın yerine inşa edilen Quasar İstanbul projesine Danıştay da “dur” dedi, ama inşaat mahkeme kararına rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

İsviçre'de bir kasabaya Avrupa'nın en yüksek gökdeleni yapılıyor!

İsviçre'de sadece bin kişinin yaşadığı Vals kasabasına, Avrupa'nın en yüksek gökdeleninin inşa edilmesi planlanıyor. Kasabadaki kaplıca ve spa merkezine komşu olacak dev yapı, 381 metreyi bulacak

Quasar İstanbul isviçre sanat merkezi Haberi

Quasar İstanbul isviçre sanat merkezi


Eski Likör fabrikası korunabilmeliydi diye düşünenlerdenim. Likör fabrikası Fransız mimar Robert Mallet Stevens’ın yaptığı Türkiye’nin ilk alkol fabrikasıydı. Şimdi yerine otel, rezidans, ofisler ve bir kültür-sanat-moda merkezi yapılıyor. İsviçreli yatırım fonu Viatrans A.Ş ile Meydanbey Ortak Girişimi’nin projesi olan Quasar yükseliyor. 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut var projede. Metrekare fiyatları 6 bin 600 dolardan başlıyor. 


Devlet memuru oldu


Viatrans A.Ş-Meydanbey Ortak Girişimi’nin İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, bu ilk projelerini takiben farklı cazibe noktalarında projeler yapacaklarını anlatıyor. Çok iddialı konuşuyor, 25 yıl sonra dünyanın en lüks ve bilinen gayrimenkul şirketi olacaklarını söylüyor.


Quasar projesinin ofis ve rezidans tasarımlarını mimar Emre Arolat yaptı. NY merkezli tasarım şirketi Wilson Associates’le de çalışıldı. Projenin otel kısmının yönetimini Fairmont yapacak. Projenin iç tasarımını...