02 / 05 / 2024

r Berdan Barajı Berdan Barajı nerede

r Berdan Barajı Berdan Barajı nerede

Mersin'de bir grup öğrenci, Berdan Barajı'nı ziyaret ederek içme suyunun evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gördü.

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Manisa’da fay hattında inşa edilecek baraj meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde inşa edilmesi planlanan fakat fay hattı üzerinden geçtiği bilindiği halde fizibilite çalışmaları sürdürülen baraj projesini meclis gündemine taşıdı.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Iğdır Ünlendi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Doğu Anadolu'nun en önemli baraj projelerinden biri olan Ünlendi Barajı'nın büyük bir bölümü tamamlandı.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

r Berdan Barajı Berdan Barajı nerede Haberi

r Berdan Barajı Berdan Barajı nerede

Mersin'de bir grup öğrenci, Berdan Barajı'nı ziyaret ederek içme suyunun evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gördü. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MKSK.İ) Genel Müdürlüğü. Yenişehir ilçesindeki Necdet Ülger Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini. Berdan İçme suyu Arıtma Tesisi ve Berdan Barajı nda konuk etti. Berdan İçme suyu Arıtma Tesisi Sorumlusu Besime Kara Kayabaşı tarafından karşılanan öğrenciler, öncelikle su temini açısından Berdan Barajı'nı ve su alma yapısını incelediler. Daha sonra arıtma tesisinin bulunduğu alana geçtiler. Öğrenciler merak etlikleri sorulara burada cevap bulurken, içme suyunun nasıl elde edildiği ve evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda bilgiler aldılar. MliSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, aynı zamanda öğrencilere su tasarrufu ile ilgili bilgiler de verdiler. Necdet Ülger Ortaokulu öğretmenleri Meryem...