29 / 04 / 2024

rabat köyü yerleşim alanı

rabat köyü yerleşim alanı

Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildi.Doktora tezi araştırması kapsamında yapılan çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirildi

Tunceli'de 3 bin yıllık antik yerleşim alanı bulundu!

Tunceli'de il merkezine bağlı Rabat köyü yakınlarında 3 bin yıllık antik yerleşim alanı tespit edildi. Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, alanın tescil edilmesi amacıyla Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuru yaptı

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

El-Ezher, ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını kınadı!

El-Ezher Kurumu, ABD yönetiminin Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasını kınadı.

Yusufeli'nde 150 hektarlık yerleşim yeri inşa edildi!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli yeniden yerleşim yeri altyapı çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 80 hektar yerleşim alanı, 70 hektar park ve rekreasyon alanı olmak üzere toplam 150 hektarlık alan oluşturulduğunu açıkladı.

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak!

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak. Seçim öncesi hazırlık yılı olması ile yatırımlar artacak ve inşaat sektörü hareketlenecek

Çanakkale Adatepe köyünde taş evler 2-3 milyon liraya satılıyor!

Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı oldu.

Avenue İstanbul Büyükçekmece iletişim!

Avenue İstanbul Büyükçekmece iletişim ve adres bilgileri haberimizde yer alıyor. Avenue İstanbul projesi 2019 yılında teslim ediliyor...

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

Gaziantep'in 350 köyüne altyapı müjdesi!

Köylerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerini alt yapıdan üst yapıya bir çok hizmet götüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 3 yılda 7 taşra ilçesinde yaklaşık 350 köye altyapı yatırımı yaptı.

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim!

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Ziverbey 34 Kadıköy projesinde teslimler önümüzdeki ay gerçekleştiriliyor...

Konya Büyükşehir, Hayvancılık Tesisi Tip projeleri hazırladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kırsal yerleşim alanlarında ikamet edenlerin faydalanabilmesi için tip konut projelerinin ardından şimdi de “Hayvancılık Tesisi Tip Projeleri” hazırladı.

Niğde Maden'in yerleşim alanının genişletilmesi talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesine bağlı bir köyün yerleşim alanının genişletilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

rabat köyü yerleşim alanı Haberi

rabat köyü yerleşim alanı



Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildi.


Bitlis Eren Üniversitesinden (BEÜ) yapılan yazılı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Araştırma Görevlisi Serkan Erdoğan ile Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu'nun çalışmaları sonucunda, il merkezine bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yıllık antik yerleşim alanının tespit edildiği belirtildi.


Doktora tezi araştırması kapsamında yapılan çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yiğit'in desteğiyle araştırma görevlisi Serkan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği 'Tunceli ili yüzey çalışması' sonucunda Tunceli'nin en büyük arkeolojik yerleşimi gün ışığına çıkarıldı. Erken Demir Çağı, Urartu, Hellenistik, Roma, Bizans, İslam Ortaçağı...