Raika şubeleri Haberi
Doors Group CEO’su Osman Cenk Akın, Türkiye yemekleri konseptiyle hizmet verecek olan mekanda, Ermeni, Çerkez, Laz, Kürt ve Türk mutfaklarından örneklerin sunulacağını söyledi.
Akın şu bilgileri verdi: “Klasik Türk Mutfağı envanterinde yer alan, her yerde bulunabilecek yemek ve sunumların dışında, yeni ve çağdaş yorum da getirmeyi planlıyoruz. Anadolu’nun yöresel ve etnik mutfaklarından, az bilinen malzemelerinden, değişik pişirme tekniklerinden esinleneceğiz.
Dünyanın en arkaik yemeklerinden keşkek veya ince bir pastırma dilimine sarılmış fener balığı işte bu felsefenin gereği aynı mönü içinde beraber yer alacak. Mutfağımızın konunun uzmanlarını bile şaşırtılması hedefleniyor. Anadolu sofra geleneklerinin en köklülerinden biri olan paylaşmayı burada bir servis üslubu olarak sunacağız.”
Özel toplantı bölümü
Akın, “Mimarisini Hakan Ezer’in üstlendiği Raika’da geleneksel tatlardan olan şerbet mönüsü bulunuyor. Kömür ızgarasında pişirilen yemeklerin ön plana...