05 / 05 / 2024

Rant vergisi gyo önerisi

Rant vergisi gyo önerisi

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

Mistral GYO ilk 9 ayda ne kadarlık gelir elde etti?

Mistral GYO A.Ş. 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 dönemine ait gelir tablosu, 2021 yılı 3. dönem kurum geçici vergisi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu, söz konusu tablo Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmedi. 

Servet GYO'dan ilk 3 ayda 33 milyon TL'lik satış!

Servet GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemi gelir tablosu 2021 yılı 1. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Mistral GYO 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesi!

Mistral GYO, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu ve bilanço 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınlandı. 

Doğuş GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı dördüncü dönemine ait Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmeyen ekteki gelir tablosu geçici vergi beyannamesi vergi dairesine sunuldu. 

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Servet GYO'nun 2020 yılı 3. çeyrek gelir tablosu yayınlandı!

Servet GYO'nun 1 OCak 2020 30 Eylül 2020 Dönemi Gelir Tablosu 2020 yılı 3. dönem Kurumlar Vergisi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde, bağlı bulunduğumuz vergi dairesi müdürlüğüne sunuldu, Bahse mevzu Gelir Tablosu Sermaye Piyasası Mevzuatı'na göre düzenlenmedi.

İdealist GYO 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı. 

Mistral GYO 2019 kurumlar vergisi beyannamesi! 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan 2019 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Emlak Konut GYO 2018 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan  2018 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Rant vergisi gyo önerisi Haberi

Rant vergisi gyo önerisi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, rant vergisi sebebiyle belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacıyla gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde değeri artacak arsalardan, yüzde 40 ile yüzde 100 arası değişen oranda alınacak rant vergisine ilişkin ilginç bir öneri sundu. 

İmar değişiklikleri sebebiyle değeri artan arazilerden alınıp kamuya aktarılacak olan vergiler sebebiyle belediyelerin elinde çok fazla miktarda konut ve ticaret merkezi hissesi olabileceğini vurgulayan Berber, söz konusu taşınmazların idare edilebilmesi amacıyla gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini belirtti. Berber, ayrıca konutların yoksul vatandaşlara düşük bedelle kiralanması önerisinde de bulundu. Berber, işsiz kalan kişilerin gelir durumları düzelinceye kadar ve en fazla 5 yıl gibi bir süre ile söz...