02 / 05 / 2024

rant vergisi sektörü nasıl etkiler

rant vergisi sektörü nasıl etkiler

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ ın gayrimenkulde belediye meclis kararlarıyla elde edilen kazancın vergilendirilmesi gerektiğine dair açıklamaları sektörde ‘ Rant vergisi gelebilir ’ yorumlarına neden oldu...

Ceren Kumbasar: Rant vergisi sektörü nasıl etkiler?

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde rant vergisini kaleme aldı. Son günlerde gündemimizde yeni bir vergi düzenlemesi var; rant vergisi. Bu vergi özetle gayrimenkulden edindiğiniz değer artışının vergilendirilmesi anlamına geliyor...

Özel sektör çalışanlarının maaşı ne olacak? Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini resmen duyurdu. Özel sektör çalışanlarına maaş şoku! Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkilecek? 

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük rantı inşaat sektörü sağladı!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler..." dedi...

İnşaat sektörünün morali arttı!

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

İnşaat sektörü temsilcileri KDV istisnasını değerlendi!

İnşaat sektörü temsilcileri yabancıya konut satışlarında Katma Değer Vergisi (KDV)'nin kaldırılması konusunu değerlendirdi. İşte o yorumlar..

Konut sektörüne 4 müjde birden!

Konut sektörüne 4 müjde birden geldi. KDV indi, süre uzadı. Damga vergisi sıfırlandı. Sektör, KDV iadesini aylık alacak. Yeni düzenlemelerle konut fiyatlarının yüzde 10 oranında düşmesi bekleniyor.

İnşaattaki 4 yeni düzenleme sektör temsilcilerini sevindirdi!

Ekonominin dinamosu inşaat sektörüne hükümetten 4 müjde geldi. KDV indi, süre uzadı. Damga vergisi sıfırlandı. Sektör, KDV iadesini aylık alacak. Yeni düzenlemelerle konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Mobilya sektöründeki KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi için teklif verildi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, mobilya sektörü için geçerli olan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi öngörülüyor.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Erhan Boysanoğlu: Rant vergisi konut fiyatlarını artırır!

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Arsa sahibinden bir rant vergisi alınıyorsa o, fiyatlara aynen yansır. Konut fiyatları yükselmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Rant vergisi gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi?

Hükümetin reform eylem planını açıklandı. Buna göre kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme Mart ayında çıkıyor.

rant vergisi sektörü nasıl etkiler Haberi

rant vergisi sektörü nasıl etkiler

Son günlerde özellikle inşaat sektörüne yönelik ardı ardına uyarılarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın dün gayrimenkulde belediye meclis kararlarıyla elde edilen kazancın vergilendirilmesi gerektiğine dair açıklamaları sektörde ‘Rant vergisi gelebilir’ yorumlarına neden oldu. Ancak bu rant vergisi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeme getirdiği ve geçen yıldan bu yana tartışılan gayrimenkuldeki değer artışlarını hedef alan uygulamadan farklı.

Habertürk'ün haberine göre, müteahhidin kafasındaki rant vergisi, inşaat projesindeki inşaat yapım izni emsal ve statü değişikliği gibi nedenlerle artış gösterirse, bunun belli bir kısmı kamuya aktarılacak. Babacan’ın açıklamalarını doğru bulan müteahhitler, “Bunu paşlaşmak kimseyi rahatsız etmez, biz de bu şekilde şaibeli hale getirilen bir ortamda olmaktan kurtuluruz” dediler.

YENİ İMAR HAKKI KAMU İLE PAYLAŞTIRILABİLİR

Rant vergisi kavramı geçen yıl Bakan Şimşek’in açıklamalarıyla gündeme gelmiş, daha sonra...