28 / 04 / 2024

Rayiç bedeli ile tapu kaydı arasındaki vergi kaybı önlenecek

Rayiç bedeli ile tapu kaydı arasındaki vergi kaybı önlenecek

Gayrimenkul satışlarında devletin vergi kaybı önlenecek. Bunun için belediye rayiç bedel ile tapu kaydı arasındaki farka bakılırken, konut satışında tapuda gösterilen tutarın esas alınması planlanıyor.

Rayiç bedeli nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satımı yaparken malın güncel pazar değerini doğru bir şekilde belirlemek oldukça önemlidir.  Rayiç bedel, bir mülkün piyasa değerini yansıtan bir değerlendirme güvencedir ve  değerinin altında satılmasını önler. Bu nedenle taraflar arasında adil işlem yapılması için hesaplanmalıdır.

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Belediyeye gitmeden rayiç bedeli nasıl alınır? Rayiç bedeli neye göre belirleniyor?

Rayiç bedeline dair pek çok kişinin kafasını kurcalayan sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Şile Mert Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Şile Mert Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi bugün Şile'de 500 bin TL sermaye bedeli ile ÖZcan Sürmene tarafından kuruldu.

Şile Karadeniz Pen İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şile Karadeniz Pen İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şile'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Uğurcan Öztürk tarafından kuruldu.

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vurallar Turistik İşletmeler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi açıldı!

Vurallar Turistik İşletmeler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi Şile'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Necmi Vural ve Deniz Vural ortaklığında kuruldu.

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi Şile’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Demirbilek tarafından kuruldu.

Öz Erzurumlular İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi açıldı!

Öz Erzurumlular İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi 3 milyon TL sermaye bedeli ile Şaban    Poyraz tarafından açıldı.

Güzelkaya Turizm İnşaat Limited Şirketi Şile Şubesi açıldı!

Güzelkaya Turizm İnşaat Limited Şirketi Şile Şubesi 20 bin TL sermaye bedeli ile Satılmış Arınoğlu tarafından açıldı.

Şile Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şile Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Şile'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nuri Karakaya tarafından açıldı.

Rayiç bedeli ile tapu kaydı arasındaki vergi kaybı önlenecek Haberi

Rayiç bedeli ile tapu kaydı arasındaki vergi kaybı önlenecek

Hükümet gayrimenkuller üzerinden belediye rayiç bedeli ile tapu kaydı arasında ortaya çıkan farktan dolayı oluşan vergi kaybına çözüm bulacak bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Fransız modelinden esinlenileceği öğrenildi. bu modelde tapu kaydında gayrimenkul tapu değeri ile belediyedeki emlak rayiç bedeli arasındaki vergi kaybını ortadan kaldıran formüller bulunuyor. Fransa'da eğer vatandaş gayrimenkulünü tapu kaydında daha düşük tutarda olan belediyenin rayiç bedeli üzerinden göstermek isterse, gayrimenkulü sattığında devletin 'ben gösterdiğin bu rayiç bedelden alacağım' diyebiliyor. Yine devlet tapuda düşük gösterilen gayrimenkulün kamulaştırmada da tapudaki değer üzerinden ödeme yapacak. Türkiye'de verginin tabana yayılmasına yönelik çalışmalar sürerken, gayrimenkullerle ilgili iki başlı uygulamanın ciddi vergi kaybı oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Önümüzdeki dönem gayrimenkullerin vergilendirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılacağı dile getirilirken, dünyadaki uygulamalara da bakılacağı...