19 / 05 / 2024

rayici olmayan yabancı paralar

rayici olmayan yabancı paralar

23.1.2014 tarih ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 434 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde borsada rayici olmayan yabancı paraların değerlemelerine ilişkin vergi kanunu yayınlandı...

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

Evini kiraya verenler dikkat!

Düzensiz yabancı göçmenlerin kontrolü için çok kritik bir adım daha atılıyor. Resmi makamlar tarafından verilmiş herhangi bir izni olmayan yabancılara evini kiralayan mülk sahiplerine her bir yabancı sayısınca bin TL idari para cezası uygulanması gündeme geldi.

Mehmet Göçmen: Yabancı gelmezse cebe para girmez!

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Yabancı fonlar olmadığı takdirde Emlak Bankası'nı da kursanız, enerjiyle ilgili başka fonlar da oluştursanız cebinize bir para girmeyecek. Olmayan parayı hangi cebe koyarsanız koyun aynıdır" dedi.

Yabancı konut yatırımcısının önündeki KDV engeli kalkıyor!

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri sahipleri artık gayrimenkul alırken KDV ödemeyecek. Tek şart ise döviz yurt dışından Türkiye'ye getirilecek.

Yabancılar Aralık'ta 291 gayrimenkul şirketi kurdu!

Aralık'ta kurulan 4 bin 523 yabancı ortak sermayeli şirketin 618’i anonim, 3 bin 905’ü limited şirket. Bu şirketlerin 467’si ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, 291’i gayrimenkul acenteleri sektöründe faaliyet gösteriyor.

Projesi olmayan yabancının arsa alması zorlaşacak!

2014'te geçen yıla oranla yüzde 70'e yakın artışın yaşandığı yabancıya emlak satışında rekor seviyeye ulaşıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, proje üretme zorunluluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Projesi olmayan yabancıya arsa yok!

Yabancı yatırımcı satın aldığı arsada geliştireceği projeyi 2 yıl içinde bakanlığın onayına sunmak zorunda. Aksi halde devlet bu arsayı bedelsiz olarak geri alabilecek. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında yabancı bereketi!

Konut satışlarında yabancı bereketi yaşandı. Özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi artırdı.

Yabancılara aylık 4-5 bin konut satışı mümkün olabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü;eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça arttı'' dedi.

Yabancılara aylık 4 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olduğunu söyledi..

Yabancılar konutu sahil kesimlerden alıyor!

Yabancılar en çok Antalya, İstanbul, Aydın'ı tercih ederken en fazla talep gören 10 il içerisinde denize kıyısı olmayan tek kent olan Ankara'da da konut satışları "hız kesmiyor"

rayici olmayan yabancı paralar Haberi

rayici olmayan yabancı paralar

23.1.2014 tarih ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 434 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde;  Borsada rayici olmayan yabancı paraların, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereğince 2013 yılı  için yapılacak değerlemelerine esas olmak üzere, aynı Kanunun 280 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan hükümlere dayanılarak tespit olunan kurlara ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

Söz konusu Genel Tebliğ’e ulaşmak için...