02 / 05 / 2024

raylı sistem hatlarının devri

raylı sistem hatlarının devri

İstanbul, Ankara ve Antalya'da Raylı sistem projelerinin yapımı belediyelerden alındı. Bakanlar Kurulu, "şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaptı.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun  340 kilometreye kadar çıktığını belirtti. 

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın hizmete alınacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın lansmanı gerçekleşti!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın lansmanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılımıyla gerçekleştirildi. Raylı hattında 8 yeni istasyon yer alacak.

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak katener direklerin tel bağlantılarının yapıldığı proje içerisinde yeni yaya üst geçitlerinin de yapımı tamamlandı.

Mustafa Demir'den İBB'ye raylı sistem eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "CHP'li İBB, 20 ayda raylı hatların ancak 10 kilometresini yapabildi" dedi.

İstanbul'da 2029 hedefi: 622.15 kilometre raylı sistem ağı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki raylı sistem hattı uzunluğunun 2024 -2029 arasında yeni hatlarla birlikte, 622,15 kilometreye çıkacağını söyledi. İmamoğlu, HIZRAY için 2021'de ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

Hedef: Yılda 20 kilometre raylı sistem!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılda ortalama 20 kilometrenin üzerinde raylı sistem tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Tüm kredi imkânları sunularak, 2021-2024 arasında ortalama 20.8 km raylı sistem hattının açılması planlanıyor.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

raylı sistem hatlarının devri Haberi

raylı sistem hatlarının devri

Bakanlar Kurulu, "şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul, Ankara ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktardı.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, Bakanlar Kurulu'nun onayladığı şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenilecek.


Karar ile, İstanbul'da Yenikapı-İncirli metro hattı, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı ve Antalya'da Meydan Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı yapımı Ulaştırma Bakanlığı'na...