17 / 05 / 2024

recep altepe kapalıçarşı

recep altepe kapalıçarşı

Bursa'nın uzun yıllardır bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, kentin can damarlarından biri olan Tarihi Kapalı Çarşı'ya vizyon katacak cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü uygulamasına törenle başladı.

1991 yılında Kapalıçarşı'da 100 dükkan satışa çıkarılmış!

1991 yılında işsizlik, Kapalıçarşı'da dükkan sattırıyormuş. Körfez Krizi'yle birlikte Kapalıçarşı'ya giren işsizlik, çarşıda 100 dükkanı satışa çıkartmış. Kapalıçarşı'da dükkanlar 500 milyon ile 5 milyar lira arasında satılıyormuş.

Recep Altepe Bursa yatırımlarını anlattı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Marka kent Bursa’ hedefiyle yapılan yatırımları Bursa Fan Kulüp üyeleriyle paylaşarak, “Şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa kenti olması için hepimize büyük iş düşüyor” dedi.

Recep Altepe İznik’teki amfi tiyatro alanını ziyaret etti!

Roma döneminde yapılan ve İznik’te bulunan 2000 yıllık amfi tiyatroyu ayağa kaldırmak için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İznik’teki amfi tiyatro alanını ziyaret etti.

Kapalıçarşı UNESCO envanterine giriyor!

554 yıllık kültürel miras olarak kabul gören Kapalıçarşı Kuyumcuları bu kez yaşam öyküleri ile kayıt altına alınacak.Projenin sonunda ustaların UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri envanterlerine dahil olması hedefleniyor.

1989 yılında Kapalıçarşı'da 9 milyar liraya dükkan!

Reşat Altın'ın 191 bin 425 liraya satıldığı 1989 yılında, Kapalıçarşı'da Hazine'ye ait bir dükkan 9 milyar lira bedelle ihale yoluyla satılacakmış. Bakırköy'de ise bin 667 metrekarelik arsa 2 milyar 244 bin liraya satılacakmış.

1987 yılında Kapalıçarşı'da 350.000 liraya kiralık dükkan!

Reşat Altın'ın 109 bin 702 liraya satıldığı 1987 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde bulunan bir dükkanı aylık 350 bin lira bedel üzerinden 1 yıl süreyle kiraya verecekmiş.

Kapalıçarşı'da metrekaresi 27 milyon liraya dükkan!

1986 yılında Kapalıçarşı'nın en işlek caddesi olan Kalpakçılar Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanı, metrekaresi 27 milyon liraya satılmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haber...

1986 yılında Kapalıçarşı'da metrekaresi 27 milyon liraya dükkan!

1986 yılında Kapalıçarşı'nın en işlek caddesi olan Kalpakçılar Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanı, metrekaresi 27 milyon liraya satılmış. Rekor kıran 23 metrekarelik dükkan 620 milyon 710 bin liraya alıcı bulmuş.

1985 yılında Kapalıçarşı'da 42 milyon liraya dükkan!

1985 yılında Kapalıçarşı'da tamamı 12 metrekare olan dükkanın iki hissedarı anlaşamayınca, 7.25 metrekarelik bölümü açık artırmaya çıkarılmış. Bilirkişi heyeti, dükkanın 7 metrekarelik bölümüne 42 milyon lira değer biçmiş.

Kapalıçarşı restorasyonu başlıyor!

Kapalıçarşı sonunda hak ettiği ihtişama kavuşuyor. Dünyanın en büyük restorasyonu olacak proje kapsamında 3 bin 150 dükkan baştan aşağı yenilenecek. Yağmurlarda akan çatı elden geçirilecek.

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış

Recep Altepe dönüşümün şifresini verdi!

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Bursa İnşaat Zirvesi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümün, imar planlarında emsallerin yükseltilmesiyle başarılabileceğini söyledi .

Recep Altepe Timsah Arena'yı mimar Massimiliano Fuksas’a tanıttı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyaca ünlü İtalyan mimar Massimiliano Fuksas’a Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılarak Bursaspor’a devredilen yeni stadyumu tanıttı..

recep altepe kapalıçarşı Haberi

recep altepe kapalıçarşı

Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent hayalini gerçeğe döndüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Reyhan - Kayhan ve Hanlar Bölgesi'ni koruma amaçlı imar planı dahilinde uygulanacak proje kapsamında Kapalı Çarşı'daki çalışmalara start verildi. Projenin ilkbahar aylarına kadar tamamlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın tarihi kimliğine güç katan Kapalı Çarşı, aynı zamanda ilk ahilik kültürünün başladığı yerdir. Esnaf kültürünün sınırları aşmasına neden olan bu mekanda yapılacak yenileme çalışmalarıyla, vizyon kazanacak olan bölgenin değeri artacak" dedi. 


"Kapalı Çarşı Bursa'nın simgesi"

Bursa'nın değerlerinin UNESCO'nun dünya mirası listesine girme aşamasında olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Kapalı Çarşı'nın da Bursa'nın en gözde değerlerinden biri olduğuna işaret etti. Başkan Altepe, geleneksel ticaret alanı olarak tanımlanan bölgede bulunan Kapalı Çarşı'da başlayan cephe...