13 / 05 / 2024

recep altepe Türkiye inşaat sektörü açıklama

recep altepe Türkiye inşaat sektörü açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İnşaat Fuarı’nın kentin yaşadığı hızlı gelişimi yansıttığını söyleyerek, “Türkiye büyük mesafe aldı. İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

Türkiye, kripto paraya kapılarını kapattı mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto paralarla ilgili olarak ‘Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var’ sözleri yeni bir tartışma başlattı. Peki Türkiye, kripto paraya kapılarını kapattı mı?

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak" dedi.

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretten memnuniyetlerini anlatan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor" dedi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin hazırlıkları tam gaz!

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın geçen hafta Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'a sözünü verdiği hastanenin inşaat hazırlıkları son sürat devam ediyor...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Kayseri'de inşa ediliyor!

Kayseri'de inşaatı başlayan ve 2 yılda tamamlanacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi'nden Yavuz Donat, Türkiye'nin en büyük millet bahçesini kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

recep altepe Türkiye inşaat sektörü açıklama Haberi

recep altepe Türkiye inşaat sektörü açıklama

İnşaat sektörünün kalbi Bursa’da attı. Bursa Yapı İnşaat 2015 Fuarı, TÜYAP Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. Yerli ve yabancı toplam 273 firmanın ürünlerini sergilediği fuar, uluslar arası arenada büyük ses getirdi. Bursa’da bu yıl ilk kez gayrimenkulün de yer aldığı fuarı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, fuarla ilgili değerlendirmesinde, “Oldukça kaliteli ve katılımın güzel olduğu bir fuar. Bu da Bursa’nın hızlı bir gelişim yaşadığını gösteriyor. Artık kentlerimiz gelişiyor, kentlerimizle birlikte ülkemizde de büyük bir gelişim var. Ekonomik alanda da büyük bir kalkınma var ve bu da inşaat sektörüne yansıyor” dedi.

Altepe, Bursa’da güvenli yapıların inşa edilmesini yıllardır desteklediklerini hatırlatarak, “Bursa’da her alanda hem güvenli yapılar hem de estetik açıdan da şehre değer katan inşaatlar inşaat firmaları tarafından yapılıyor. Binaların sağlıklı...