03 / 05 / 2024

REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme raporu

REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme raporu

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Akmerkez GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,44!

Akmerkez GYO'nun 7 Aralık 2021 tarihi itibarıyla Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 10 üzerinden 9,44 (94,42) olarak güncellendi. 

Akiş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,63!

Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesine ait çalışmalar, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından tamamlandı. Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,63 (96,33) olarak güncellendi. 

Enka İnşaat'ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,28!

Enka İnşaat'ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,28 olarak güncellendi.

Vakıf GYO kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO ile Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. arasında Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Sözleşmesi imzalandı.

İş GYO, SAHA ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

İş GYO, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı. Sözleşme 8 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak. 

Doğuş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,42!

Doğuş GYO'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme notu; 31 Mayıs 2021 – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında 9,42 oldu. 

Halk GYO'nun kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi 16 Nisan'da sona erecek!

Halk GYO'nun Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş. firması ile yapılan sözleşmeye  bağlı olarak alınmış kurumsal yönetim uyum derecelendirme notunun geçerliliği 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 

Doğuş GYO Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ile anlaştı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde "Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş." ile Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Hizmet Sözleşmesi imzalandı.

REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme raporu Haberi

REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme raporu

Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi illerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla, mahallelerin ise İstanbul'un Etiler, Bebek, Arnavutköy ve İstinye mahalleleri olduğu belirlendi. 


REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, AA muhabirine, il, ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koymak amacıyla hazırladıkları Sosyoekonomik Derecelendirme (SED) raporuna ilişkin bilgi verdi. 


Türkiye'nin 62 ilinde gerçekleştirdikleri çalışmayla, inceledikleri değerler üzerinden üretilen SED skorlarının kümelenerek her bir bölgeye ait derecelerin elde edildiğini belirten Vatandaş, bu derecelerle bölgelerin, sosyoekonomik açıdan sıralanmalarının belirlendiğini bildirdi.


İstanbul dışında 'A+' dereceye sahip mahalle yok


 SED raporuna göre, 62 ilde gerçekleştirilen çalışmada, ilçe ve mahalleler "A+", "A", "A-", "B+", "B", "B-", "C+", "C", "C-" olarak derecelendirildi.


Çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla "A+" iller olarak öne çıkarken, Antalya, Sinop, Eskişehir, Edirne, Balıkesir...