03 / 05 / 2024

Reina arazi davası

Reina arazi davası

İstanbul'daki Reina'nın bulunduğu alan için, yapılan kira sözleşmesi 2013'te sona ermişti. Sözleşmenin bitmesine rağmen Mehmet Koçarslan araziyi tahliye etmemişti. Mahkeme tahliyeye karar vermişti. Koçarslan'ın, kararın ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne geldiği ortaya çıktı.

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yonca Evcimik ipotekli arazi davasını kazandı!

Şarkıcı Yonca Evcimik, Kocaeli-Gölcük’te bulunan ipotekli arsasıyla ilgili icra takibi başlatan Özden Akaryakıt şirketine açtığı davayı kazandı.

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Etiler'deki arazi için karar çıktı! İBB, Koçarslan'a servet ödeyecek!

İBB ile terör saldırısına uğrayan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan arasındaki 3 farklı arsa davasının ilki için karar çıktı. Mahkeme İBB'nin Mehmet Koçarslan'a faiziyle birlikte 799 milyon 920 bin TL ödemesine karar verdi.

Batman'da 150 yıllık arazi davası çözülmeyi bekliyor!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönümlük arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ediyor. 

Mark Zuckerberg'den 100 milyon dolarlık arazi davası!

Dünyanın en zengin altıncı insanı olan facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2014 yılında 100 milyon dolara arazi aldığı adanın yerlilerine dava açtı.

Reina'nın arazi kavgasında hakime tehdit davası!

İstanbul'daki Reina'nın bulunduğu alan için, yapılan kira sözleşmesi 2013'te sona ermişti. Sözleşmenin bitmesine rağmen Mehmet Koçarslan araziyi tahliye etmemişti. Mahkeme tahliyeye karar vermişti. Koçarslan'ın, kararın ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne geldiği ortaya çıktı.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Fener Rum Patrikhanesi arazilerine tapu iptal davası açıldı!

Azınlık gayrimenkullerinin iadesinin yarattığı sevinç, endişeye dönüştü. Patrikhane’nin 4 yıl önce kavuştuğu Göksu’daki 98 dönüm arazi ile Ümit Tepesi için ‘tapu iptal’ davası açıldı. Bartholomeos, bütün yaşananlara rağmen umudunu koruyor

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Reina arazi davası Haberi

Reina arazi davası

İstanbul'un ünlü eğlence merkezi Reina'nın bulunduğu alan için, yapılan kira sözleşmesi 2013'te sona ermişti. Sözleşmenin bitmesine rağmen mekânın işletmecisi Mehmet Koçarslan araziyi tahliye etmemişti. Tartışma mahkemeye yansımış ve yargılamanın sonunda Koçarslan'ın işlettiği Reina'nın tahliye edilmesine karar verilmişti. Koçarslan'ın, kararın ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne geldiği ortaya çıktı. İddiaya göre Koçarslan kararı veren hâkimin odasına yanında iki kişiyle gitti ve Hâkim Rafet Kalyoncu'yu tehdit etti. Koçarslan'ın elindeki dosyayı masaya fırlattığı ve tehdit içerikli ifadeler kullandığı öğrenildi. "Hâkim Bey bunu senin yanına bırakmayacağım, göreceksin" dediği belirtilen Koçarslan'ın odadan güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldığı belirtildi.


HAPİS İSTENİYOR

Hâkim Kalyoncu'nun şikâyetiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılan Koçarslan hakkında dava açıldı. 'Adli Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs ve işyeri...