10 / 05 / 2024

Rekreasyon yerlerinin çevresel gürültü kriterleri

Rekreasyon yerlerinin çevresel gürültü kriterleri

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde rekreasyon ve eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterleri hususuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. İşte rekreasyon ve eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterleri...

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı yürürlüğe girmesi için Bakanlık çalışmaları devam ediyor.

Ağcalı Vadisi Rekreasyon Alanı’nda son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Ağcalı Vadisi Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar doğaya zarar verilmeden tüm hızıyla devam ediyor.

Espark AVM'nin yanındaki bölgeye rekreasyon alanı mı yapılacak?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Espark yanında, açık otopark olarak kullanılan veya etkinlikler düzenlenen ticaret alanının yeşil alana dönüştürülmesi gündeme geldi. Başkan Yılmaz Büyükerşen bölgenin rekreasyon alanı olabileceğini söyledi.

Konut projeleri rekreasyon için önemli fırsatlar oluşturuyor!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, Emlak Konut kampanyalarının yanı sıra TOKİ tarafından 237 bin konutun dönüştürülme planlamaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 30 bin konut yapılacağını açıklaması rekreasyon için önemli fırsatlar oluşturuyor.

Çatalca Kuzgundere Rekreasyon Alanı’nda son durum!

Çatalca’nın en büyük sosyal alanı olacak olan Kuzgundere Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Ödemiş Gölcük Rekreasyon Alanı'nın ilk etabı tamamlanıyor!

Bölge turizmi açısından önemli bir değer olan Gölcük’teki rekreasyon çalışmalarının birinci etabı önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Gölcük yeni görünümüyle Ödemişlilerin cazibe merkezi olacak.

TOKİ Niğde altyapı ve rekreasyon alanları ihalesi bugün!

TOKİ Niğde, Merkez, Efendibey Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim alanı genel altyapı ve rekreasyon alanları yapım inşaatı ihalesi bugün yapılacak.

Hasanbeyli'deki rekreasyon göletinin su toplama havzası tamamlandı'

OSMANİYE İl özel İdaresi tarafından Hasanbeyli İlçesi'nde yapımına başlanan sulama ve rekreasyon göletinin inşaatında gövde ve su toplama havzası tamamlandı.

İzmir Urla'da rekreasyon çalışmaları başladı!

İzmir’in Urla ilçesinde, Balıklıova Mahallesinde yapılması planlanan rekreasyon çalışmaları başladı. 17 dönüm alanda yapılacak olan rekreasyon alanı, Balıklıova’da yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak.

Osmaniye Rekreasyon Göleti'nde geri sayım başladı!

OSMANİYE Valisi Al, Düziçi İlçesi'nin Böcekli Beldesi'nde yapımı devam eden Rekreasyon Göleti'nde incelemelerde bulundu. Yapımına 2 ay önce başlanılan Rekreasyon Göleti önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde hazırlanan "10'un farkı 10'un yıldızı" projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Erzincan Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı kurulacak!

“DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediyesi tarafından projelendirilen Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı oluşturulmasını öngören proje için protokol imzalandı.

İzmir Uzundere Rekreasyon Alanı açıldı!

230 bin metrekare alan üzerine kurulu İzmir Uzundere Rekreasyon Alanı, önceki akşam düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.

Rekreasyon yerlerinin çevresel gürültü kriterleri Haberi

Rekreasyon yerlerinin çevresel gürültü kriterleri

Rekreasyon ve eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterleri!

Müzik yayını yapan eğlence yerleri ve rekreasyon alanlarından kaynaklanan çevresel gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin esaslar, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Yönetmelik hükümlerine göre, Çok hassas kullanım alanları ile bu alanları etkileyen açık ve yarı açık eğlence yerleri İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirleniyor. Rekreasyon ve eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterleri ile ilgili yasal hükümler aşağıda yer alıyor.


Rekreasyon ve eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterleri

MADDE 24 – (1) Müzik yayını yapan eğlence yerleri ve rekreasyon alanlarından kaynaklanan çevresel gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:


a) Çok hassas kullanım alanları ile bu alanları etkileyen açık ve yarı açık eğlence yerleri İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenir.


   ...