13 / 05 / 2024

remziye saatli res

remziye saatli res

Çeşmeli 80 yaşındaki Remziye Saatli, “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” dediği 30 yıllık zeytinliğine ‘rüzgâr enerjisi santralı’ (RES) için acele kamulaştırma kararı çıkınca dava açtı.

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Güven Yıldız ve Resul Katıksız ortaklığında kuruldu.

Resıdence Turkey Gayrimenkul Anonim Şirketi Kuruldu!

Resıdence Turkey Gayrimenkul Anonim Şirketi Sarıyer'de Mehmet Kaya tarafından kuruldu!

Oraysan İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pera Resıdence Şubesi açıldı!

Oraysan İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pera Resıdence Şubesi Beyoğlu'nda 8 milyon TL sermaye bedeli ile Serdar Özkan tarafından açıldı.

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı. 

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi açıldı!

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi bugün Kadıköy'de 115 milyon TL sermaye bedeli ile Ata Eremsoy tarafından açıldı.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Bina altındaki fırınlar saatli bomba gibi!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı,Ekrem İmamoğlu'nun halk ekmeği açıklamasına ilişkin yaptığı konuşmada, fırın ruhsatı verilirken deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini, bina altındaki fırınların saatli bomba gibi olduğunu dile getirdi...

remziye saatli res Haberi

remziye saatli res


Çeşmeli 80 yaşındaki Remziye Saatli, “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” dediği 30 yıllık zeytinliğine ‘rüzgâr enerjisi santralı’ (RES) için acele kamulaştırma kararı çıkınca dava açtı. Danıştay 6. Dairesi, Remziye Teyze’nin itirazını kabul etti ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Çeşme Yarımadası’nda yapılmak istenilen rüzgar enerji satrallarına karşı verilen mahkeme kararlarına bir yenisi daha eklendi. İzmir’in ünlü turistik ilçesi Çeşme’nin ilçe merkezinin hemen üstündeki Karadağ’da, yapılmak istenilen santral için Bakanlar Kurulu tarafından 25 Mart 2013’te verilen “Acele kamulaştırma” kararının yürütmesini Danıştay 6. Dairesi tarafından durduruldu.  Türkiye’de kurulmak istenilen rüzgar enerji santralları için verilen acele kamulaştırma kararlarına karşı verilen ilk yürütmeyi durdurma kararının davasını ise “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” diyen Çeşmeli 80 yaşında, üç çocuk dört torun sahibi Remziye Saatli açtı. 


‘ACELE’ DEĞİL

Danıştay...