07 / 05 / 2024

res dava

res dava

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

Urla Ovacık RES projesine dava mı açıldı?

İşadamı Haydar Sancak, İzmir Urla’da orman arazisine Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurmak istedi. Köylüler projeye karşı çıkıp dava açtı. Proje için için binlerce ağaç kesildi.

Çevreci örgütler RES'lere neden dava açıyor?

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

Urla RES projesinde yeni dava!

İzmir’in Urla İlçesi’nde, yürütülen RES projesi için verilen ÇED kararlarını iptal ettiren çevreciler, Bakanlığın değiştirdiği nazım imar planının iptali için de yeni hukuk mücadalesi başlattı.

Çalık Sarpıncık RES projesi için acele kamulaştırma!

Çalık Holding tarafından yapılması planlanan RES projesine yönelik bölge halkı tarafından açılan dava ve geçen haftalarda yapılan bilirkişi incelemesi ile gündeme gelen proje, yargı sürecine karşın devlet tarafından onaylandı.

Cengiz Şişman: Kemaliye imar planının iptali için dava açılmalı!

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şişman, Kemaliye Mahallesi dönüşüm alanında yeri olan vatandaşların haklarının kaybolmaması için, "Kemaliye'de hazırlanan imar planının iptali için dava açılmalıdır" dedi

Vesayet dava dilekçesi örneği!

Vesayet gerektiren hallerde, vesayet organlarından vasi veya kayyım atamasının yapılması istenebiliyor. Atama için mahkemeye bir dilekçe ile yapılan müracaat yapılabiliyor. İşte vesayet dava dilekçesi örneği...

Kira dava dilekçesi!

Kiracının ödeyeceği kira bedelinin tespit edilmesine ilişkin dava taşınmazın yer aldığı Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Peki, kira dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira dava dilekçe örneği..

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı!

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi hinterlandında bulunan Avanos'ta Tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün yanında yapılan inşaata dava açılıyor!

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için dava açıldı. Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanlara yapılan betonlaşmalara karşı meslek odaları daha önce harekete geçmişti...

30 yıllık zeytinliğine acele kamulaştırma kararı çıkan Remziye Saatli itiraz etti!

Çeşmeli 80 yaşındaki Remziye Saatli, “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” dediği 30 yıllık zeytinliğine ‘rüzgâr enerjisi santralı’ (RES) için acele kamulaştırma kararı çıkınca dava açtı.

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Soyak Siasta Evleri'nin yönetimi İZSU'ya dava açtı!

Karşıyaka Soyak Siasta Evleri'nde bahçe sulamak için kullanılan suya tarife değişikliğiyle konut suyu muamelesi yapıldı. Gelen fahiş faturalar üzerine harekete geçildi ve İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açıldı

İmar değişikliğine karşı dava açma süresi!

Ait olduğu yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgilerin yer aldığı imar planında yapılan değişikliklere itiraz edilebiliyor. İşte imar değişikliğine karşı dava açma süresi...

res dava Haberi

res dava

TÜRKİYE’nin turizm merkezlerinden Çeşme’nin dağı taşı RES olmuş. İzmir Çeşme Otobanı’nın iki tarafına sıralanan rüzgâr gülleri, şimdi Çeşme’ye kadar sokulmuş. Öyle ki Dalyan’dan yukarı çıkarken, karşı yamaçtaki koca pervaneler sanki yazlık villaların çatısına oturmuş, dönüyor.Selçuklu Aydınoğluları’nın yerleşim yeri olan sit alanı Çeşmeköy-Karatepe’de, harabelerle kocaman pervaneli RES’ler yan yana. Dağ, tepe, bayırda vinçler, kamyonlar, şantiyeler yeni pervaneleri dikmek için 24 saat harıl harıl çalışıyor. Konuşmayı kabul eden bir şantiye şefi mühendis, RES şirketlerinin, Enerji Bakanlığı’nın istediği tüm koşulları yerine getirdiğini söylüyor. Bakanlık ‘mesafe standardı’ koymadığı için, pervaneleri bir köyün çok yakınına diktiklerini, köylülerin gürültüden şikâyetleri üzerine, maddi kaybı göze alarak, zorunlu olmadıkları halde daha uzağa taşıdıklarını anlatıyor. “Temiz enerjiye karşı çıkanlar ya turizm rantçıları ya da nükleer lobisinin adamları” diyor....