25 / 07 / 2024

RES projesine onayy çıktı

RES projesine onayy çıktı

Geçtiğimiz ay ÇED süreci tamamlanan ve Çiftlikköy'de kurulması planlanan Karadağ Rüzgar Eneıji Santrali Projesi ilgili hazırlanan imar planlarını askıya çıkartan bakanlık, 1'inci Derecede Doğal Sit Alanında RES yapılmasının da önünü açtı.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

İstanbul Silivri 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul İli, Silivri İlçesi, Mahmut Şevket Paşa-1 RES Projesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Urla Ovacık RES projesine dava mı açıldı?

İşadamı Haydar Sancak, İzmir Urla’da orman arazisine Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurmak istedi. Köylüler projeye karşı çıkıp dava açtı. Proje için için binlerce ağaç kesildi.

Urla Ovacık'ta RES projesine başlandı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, Haydar Sancak’ın sahibi olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketinin kuracağı altı adet rüzgar enerji santrali (RES) türbinlerinin yeri için çalışmalara dün sabah saatlerinde başlandı.

Çalık Sarpıncık RES projesi için acele kamulaştırma!

Çalık Holding tarafından yapılması planlanan RES projesine yönelik bölge halkı tarafından açılan dava ve geçen haftalarda yapılan bilirkişi incelemesi ile gündeme gelen proje, yargı sürecine karşın devlet tarafından onaylandı.

Bin Günde Bin Gölet projesine 600 milyon TL kaynak!

Tarımsal üretimin artırılması amacıyla başlatılan ‘Bin Günde Bin Gölet’ projesine Maliye 600 milyon liralık kaynak aktardı. Desteklerden 1.000 köy yararlanacak ve 450 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.

Berit Merter Otel projesine bakanlıktan onay!

Berit Otel İşletmeciliği, Merter - Güngören bölgesinde 45 milyon TL'lik otel projesine başlıyor. Berit Merter Otel projesi 217 oda ve 472 yatak kapasiteli olarak planlandı.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin projesine 62 firma katılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (URGE) projelerine bir yenisini daha ekliyor. Çelik sektöründe sürdürülebilir ihracat artışını hedefleyen birliğin, yeni projesine 62 firma katılıyor..

RES projesine onayy çıktı Haberi

RES projesine onayy çıktı

Geçtiğimiz ay ÇED süreci tamamlanan ve Çiftlikköy'de kurulması planlanan Karadağ Rüzgar Eneıji Santrali Projesi (RES) ilgili hazırlanan imar planlarını askıya çıkartan bakanlık, 1'inci Derecede Doğal Sit Alanında RES yapılmasının da önünü açtı. Yarımada'da kurulması planlanan RES'lerle ilgili süreci yakından takip ettiklerini kaydeden TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helin Kınay, "İmar planlan ile ilgili aşamada Şehir Plancıları Odası ile birlikte süreci takip ederek gerekli itirazlarımızı dile getiriyoruz. Yenilenebilir enerjiyi elbette destekliyoruz, bunlar olmalı. Ancak bu yatırımlar kontrolsüz bir şekilde yapıldığı müddetçe, en yararlı olarak gördüğümüz tesisler bile bize olumsuz etkileri ile geri dönüyor" dedi. Kına. söz konusu planlara itiraz edebileceklerini dile getirdi. 


Yurt...