27 / 04 / 2024

resmi vasiyetname

resmi vasiyetname

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, kaç çeşit vasiyetname vardır? Vasiyet sözlü olarak bırakılabilir mi?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Resmi vasiyetname nasıl olur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, resmi vasiyetname nasıl olur?

Vasiyetin yerine getirilmesi!

Vasiyetin yerine getirilmesi mirasbırakan tarafından atanan bir veya birkaç görevli sayesinde gerçekleşiyor. Vasiyetin yerine getirilmesinde görevli olan kişi mirasbırakanın son arzularını yerine getirmekle yükümlü oluyor...

Miras sözleşmesi şekil şartı!

Miras sözleşmesi şekil şartı kapsamında sözleşmenin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesiyle geçerli oluyor. Resmi miras sözleşmesi iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Geçerli miras sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

Miras sözleşmesi şekli!

Miras sözleşmesi şeklinin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. Miras sözleşmesi; miras bırakan ile başka bir kişinin iki taraflı bir hukuki işlem şeklinde yaptığı ölüme bağlı bir tasarruftur....

Mirastan feragat etme dilekçesi 2021!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi amacıyla resmi vasiyetname şeklinde düzenleniyor. Peki mirastan feragat dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirastan feragat dilekçesi 2021 örneği...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Mirastan feragat sözleşmesi 2018!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2018 örneği..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi ile ilgili hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı.

Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Vasiyetname geçerlilik süresi!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Vasiyet, resmî şekilde, el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname geçerlilik süresi nedir?

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname ile miras nasıl bırakılır? Vasiyetname ile miras bırakmak için ne yapılır?

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

El yazılı vasiyetname, vasiyetçinin baştan sona tamamen kendi el yazısı ile tarih koymak sureti ile imzaladığı vasiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

Sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. İşte, sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

resmi vasiyetname Haberi

resmi vasiyetname

Kaç çeşit vasiyetname vardır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Buna göre, vasiyetnameler 3 şekilde hazırlanabiliyor.


1.Resmî vasiyetname

MADDE 532.- Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


Memurun işlevi

MADDE 533.- Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana verir.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanır.

Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar.


Tanıkların katılması

MADDE 534.- Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan eder.


Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde...