Miras sözleşmesi şekil şartı!
Miras sözleşmesi şekil şartı kapsamında sözleşmenin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesiyle geçerli oluyor. Resmi miras sözleşmesi iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Geçerli miras sözleşmesi haberimizde yer alıyor...
Miras sözleşmesi şekil şartı!
Miras sözleşmesi şeklinin geçerli olabilmesi için tarafların miras sözleşmesini resmi vasiyetname şeklinde düzenlemesi gerekiyor.
Miras sözleşmesi şekil şartı...
Resmi yazılı vasiyetname iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Resmi memur ifadesiyle kastedilen Kanunla görevlendirilen (Konsolosluk), Sulh Hakimi ve Noter oluyor. Noterin katibine, mahkemenin yazı işleri müdürüne yaptırılan vasiyetnameler geçersiz oluyor.
Resmi miras sözleşmesi şekil şartı...
Memur mirasbırakanın arzularını yazıp, okunması için mirasbırakana verir. Mirasbırakan da okur ve imzalar. Memur da vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar. Bundan sonra mirasbırakan vasiyetnameyi okuduğunu bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan eder. Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanın bu tasarrufu yapmaya ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar. Vasiyetname içeriğini tanıkların bilmesine gerek yoktur. Bu işlemin uygulanmasında noter tasarrufa ehil olup olmadığını tespit etmek için mirasbırakanı doktora gönderip rapor isteyebiliyor.
Resmi miras sözleşmesi şekil şartına göre tanıkların vasıfları da önemli oluyor. Fiil ehliyeti bulunmayan, bir ceza mahkemesi kararıyla kamu hizmetinden yasaklı olan ve okuryazar olmayanlar hiçbir şekilde tanık olamıyorlar.
Miras hukuku reddi miras!
Miras hukukuna tabi ölünceye kadar bakma sözleşmesi!
Miras vergisi!
Miras hukuku kira geliri!
Miras sözleşmesi nedir?
Mirastan feragat sözleşmesi örneği!
Mirastan feragat!
Mirastan men etme şartları!
Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com