18 / 05 / 2024

Resort Turizm Kongresi

Resort Turizm Kongresi

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye’nin imaj sektörü olduğ

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı!

Burak Turizm Yatırım İşletmecilik Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.'e ait Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı. İşte ayrıntılar...

Medcoice Apart Resort Turizm İnşaat Ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Medcoice Apart Resort Turizm İnşaat Ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  2  milyon TL sermaye bedeli  ile Berna Yorulmaz tarafından kuruldu.

Maxx Royal Resort 2022'de açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait olan Ersoy Otelcilik'in Bodrum'da yer alan Voyage Göltürkbükü Resort, gelecek yıl yine aynı gruba ait olan bir başka otel markası olan Maxx Royal Resort ismiyle açılacak. 

Tiny Life Resort Karavan Turizm İnşaat İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tiny Life Resort Karavan Turizm İnşaat İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de  20 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Biber Eyüboğlu tarafından kuruldu.

Glampıng Resort Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Glampıng Resort Turizm Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Akgül tarafından kuruldu.

Kuzey Resort Otel Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Resort Otel Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Akbulut tarafından kuruldu.

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün Uluslararası 10. Resort Turizm Kongresi'ne katıldı. Ateş, 2018-2020 döneminde 22 otelin satış sürecine katıldım. Otellerin gerçek değeri ekspetriz değerlerinin 2 katıydı. Otel varlık değerlemesi inşaat projesi kriterleriyle yapılmamalı" dedi.

Resort Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Resort Turizm Otelcilik Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ileGökhan Gülhan tarafından kuruldu.

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

Kadembas Resort Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Kadembas Resort Turizm Otelcilik Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Abubekir Kaya tarafından kuruldu. 

Ak Resort Turizm Otelcilik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ak Resort Turizm Otelcilik Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Güner tarafından kuruldu.

Alaçatı Zigana Resort açıldı!

Alaçatı Zigana Resort açıldı. Son yılların gözde turizm merkezi haline gelen Alaçatı'ya zincir otel markaları da girmeye başladı.

Resort Turizm Kongresi Haberi

Resort Turizm Kongresi


AKTOB tarafından Antalya’da 27-28 Kasım tarihlerinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Resort Turizm Kongresi’nde dünya turizmi masaya yatırılıyor. Kongre öncesi Antalya Marmara " The Marmara Otel’de düzenlenen basın toplantısına AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır katıldı. Hacısüleyman kongrede Dünya turizminin nereye gittiği ve turizmin geleceği ile geleceğin turizminin tartışılacağını söyledi.


"DÜNYA TURİZMİNDE ALTINCA SIRADAYIZ"

AKTOB Başkanı Hacısüleyman, kongrede Türk turizmin dünyada nerede olduğu ve çok az pay alınan yolcu gemileri trafiğinin konuşulacağını da ifade ederek, "Türkiye dünya turizminde 6’ncı sırada. Ancak aynı başarıyı gelirlerde gösteremiyoruz. 28 milyon dolarla 10’uncu sıradayız. Sayısal değil sosyal olgularında irdelemeliyiz. Gelen turistlerin Türkiye’nin en büyük kazancı tüm üretim sektörünü harekete geçiriyor. 52 üretim sektörünü tetikleyin bir sektörü temsil ediyoruz. Her 12 kişiden...