08 / 05 / 2024

restore edilecek yalılar

restore edilecek yalılar

2001 yılında İstanbul Boğazı'ndaki tarihi yalılarının bir türlü restore edilmeyişi, yalıların yıkılmaya yüz tutmuş halleri, Amerika'nın önde gelen gazetesi Washington Post'ta bir makaleye konu olmuş.

Vesen Yalıları, ‘yalı dairesi’ konsepti ile Tuzla Mercan’da!

İstanbul Anadolu Yakasının denize sıfır ilk ve tek projesi Vesen Yalıları, Tuzla Mercan’da yalı yaşamı sunuyor. Yüzde 5 peşinat ve 120 ay vadeli konut kredisi ile satılan daireler 2024 yılında teslim edilecek.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar yabancıların gözdesi oldu!

Fiyatları 100 milyon doları bulan İstanbul Boğazı'ndaki yalılar yabancıların da gözdesi oldu. TL’nin değer kaybetmesiyle Ortadoğu ülkelerinin yalılara olan ilgisi arttı.

Tekirdağ'da 52 tarihi ev restore edilecek!

Tekirdağ Miras Atölyesi projesi kapsmaında Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki tescilli 52 ev restore edilecek...

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Birçok dizinin çekildiği yalılar dizi izleyicileri için de merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi yalılarda çekildi...

Bitez Yalıları'nda yaşam başlıyor!

FB Gayrimenkul Yatırımları tarafından Bodrum'da hayata geçirilen seçkin yaşam konsepti Bitez Yalıları Exquisite projesi, 15 Haziran-7 Eylül 2018 tarihleri arasında Yalıkavak Marina tanıtım standında ziyaretçilerini bekliyor.

Samsun'da 116 yıllık hastane restore edilecek!

Atıl duruma düşen 116 yıllık Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi restore edilecek. Binayı çevreleyen 3 hektarlık bahçenin ise Kent Park olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Bitez Yalıları örnek dairesi tanıtıldı!

Bodrum'da hayata geçirilen Bitez Yalıları Exquisite projesinde örnek dairesi tanıtıldı. Projenin örnek dairesi ayrıcalıklı yaşam standartlarını gözler önüne seriyor...

Boğazdaki yalılar mercek altında!

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

Boğaz'ın kendine hayran bırakan görkemleri yalıları!

İstanbul Boğazı'nın her iki yakası hem tarih hem de servetle doldu taştı. Tarihi yalılar herkesi kendisine hayran bırakıyor. 

İstanbul Boğazı’ndaki ünlü yalılar ve sahipleri!

İstanbul Boğazı'nın incileri olan yalılar mimari özellikleriyle göz dolduruyor. 1700'lü yıllardan günümüze ulaşan yalıların bir kısmı ismini Osmanlı döneminde yaşayanlardan almıştır... Peki günümüzde bu yalılarda kimler oturuyor? İşte cevabı...

Denizli'deki 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek!

Pamukkale travertenleri manzarasına sahip 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek. Restorasyon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak...

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

restore edilecek yalılar Haberi

restore edilecek yalılar



TARİHİ YALILAR WASHINGTON POST'A KONU OLDU


'Sam Amca' yalılara AĞLIYOR


Boğaz'ın incisi tarihi yalıların bir türlü restore edilmeyişi, ABD'de Washington Post Gazetesi'ndeki bir makaleye konu oldu


     İSTANBUL Boğazı'nin iki yakasında tarihe tanıklık eden onlarca yalının yıkılmaya yüz tutmuş halleri, Amerika'nın önde gelen gazetelerinden The Washington Post'ta geniş yer buldu.  Gazetenin İstanbul'a gelen muhabiri Molly Moore, 'Yalıların yetkililer tarafından bakım altına alınmadığını, sahiplerinin restore etmelerine ise izin verilmediğini' anlattı. Moore, ''İstanbul'da zamanla hırpalanan tarihi yapılar'' başlıklı yazısında yalı sahiplerinin açıklamalarına da yer verdi.


TARİHE TANIKLIK ETTİLER


    ''O bir dönem bir elmastı. Osmanlı kraliyeti, soyluları kuşaklar boyu İstanbul'un yakıcı sıcağından onun...