29 / 04 / 2024

ret halinde sorumluluk

ret halinde sorumluluk

Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendiklerinde başlıyor. Peki, miras reddi halinde sorumluluk nedir?

Akiş GYO sorumluluk davasında ret kararı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının dünkü duruşmasında Mahkemece, istinaf yolu açık olmak üzere, davacının davasının reddine karar verildi...

Mirasın reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Peki, miras reddedilirse ne olur? Mirasın reddi halinde sorumluluk devam eder mi?

Akiş GYO sorumluluk davası 24 Aralık'ta görülecek!

Akiş GYO sorumluluk davası ile ilgili celse arasında talep halinde bilirkişi incelemesine karar verilmesine, bir sonraki duruşmanın 24.12.2015 tarihinde saat 14:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Bir mesken kiraladığınızı ancak kiralanan evde birtakım kusurların olduğunu farz edelim. Bu durumda bu kusurların zararını kim tarafından karşılanır? Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Miras reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendiklerinde başlıyor. Peki, miras reddi halinde sorumluluk nedir?

Aqua Florya AVM'nin sosyal sorumluluk projesine global ödül!

Aqua Florya, yılbaşı alışverişlerinde ziyaretçilerine bir ömür boyu yaşayacak, hiç unutmayacakları ve aynı zamanda sosyal sorumluluk değeri taşıyan bir hediye vermek amacıyla yaptığı bu proje ile, ilk global ödülünü de almış oldu.

Eşin ölümü halinde aile konutu!

Aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, evi satışa çıkaramıyor. Eşin ölümü halinde aile konutu ne olur?

Miras ret süresi nedir?

Mirasçıların yasal hakları arasında, mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak, mirasın reddedilmesi için belli bir süre zarfı bulunuyor. Peki, miras ret süresi nedir? Ret süresi geçerse ne olur?

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

Türkiye Hilton Worldwide çalışanları sosyal sorumluluk çalışması yaptı!

Türkiye'deki Hilton Worldwide otellerinin çalışanları, üçüncüsü gerçekleştirilen Küresel Hizmet Haftası'nda sosyal sorumluluk çalışmaları yaptı. Ekim ayında 16 Hilton Worldwide otelinden 200 çalışan, 5 bine yakın kişiye yardım etti.

Saray Halı sorumluluk beyanını yayınladı!

Saray Halı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saray Halı sorumluluk beyanını yayınladı. İşte Saray Halı A.Ş. sorumluluk beyanı...

ret halinde sorumluluk Haberi

ret halinde sorumluluk

Miras reddi halinde sorumluluk!

Miras hukuku gereğince, miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor.


Mirasçıların alacaklılarının korunması

Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları veya iflâs idaresi, kendilerine yeterli bir güvence verilmediği takdirde, ret tarihinden başlayarak altı ay içinde reddin iptali hakkında dava açabilirler.


Reddin iptaline karar verilirse, miras resmen tasfiye edilir.

Bu suretle tasfiye edilen mirastan reddeden mirasçının payına bir şey düşerse bundan, önce itiraz eden alacaklıların, daha sonra diğer alacaklıların alacakları ödenir. Arta kalan değerler ise, ret geçerli olsa idi bundan yararlanacak olan mirasçılara verilir.


Miras reddi halinde sorumluluk..

Ödemeden âciz bir mirasbırakanın mirasını...