27 / 04 / 2024

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..



Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kira sözleşmesinde ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.


Ayrıca, kiracının ölümü nedeniyle sözleşme feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi şu şekilde sıralanıyor:


Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi 

.......  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Asıl Kiracının Ölümü Nedeniyle Kira Sözleşmesinin Feshiyle Kiralananın Tahliyesine Karar Verilmesi İstemi.


AÇIKLAMALAR                             :

1-)  Davalıların murisi …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmaktaydı.


2-) Davalıların murisi …, …/…/… tarihinde vefat etmiş ve söz konusu kiralananda da halen ölenin davalı mirasçıları ikamet etmektedir.


3-)  Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesinin sona erdiği ve kiralananda bulunun mirasçıların kiralananı tahliye etmeleri için … Noterliğinin …/…/… tarih ve … yevmiye numaralı ihtarnamesi çekilmiş olmasına rağmen davalılardan herhangi bir cevap gelmediği gibi kiralananı da tahliye etmemişlerdir.


4-) Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedildiğinden kiralananın tahliyesine karar verilmesi için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.



HUKUKİ NEDENLER                    : 818 S. K. m. 265 ve ilgili mevzuat.



HUKUKİ DELİLLER                      : …/…/… tarihli kira sözleşmesi, Noterden çekilen ihtarname, tapu kayıtları,   tanık beyanları ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM                         : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kira sözleşmesinin feshine, asıl kiracının mirasçıları olan davalıların kiralanandan tahliyesine,, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…



Davacı Vekili


Av.



Kira sözleşmesinin feshi davası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön