24 / 07 / 2024

kiracı ölürse kira sözleşmesi

kiracı ölürse kira sözleşmesi

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

İstanbul Şerifali'de evi olan bir ev sahibi, içinde kiracının olduğu evine ödediği masrafları tek tek hesapladı.  Ev sahibinin ödediği toplam tutarın, 6 aylık kira bedelini geçtiği ortaya çıktı. İşte o hesaplama...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Yüzde 25 zam sınırının yarın sona ermesi bekleniyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı bundan sonra kira artış oranlarının nasıl belirleneceğini merak ediyor. Arabulucu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi? 

Milyonlarca kiracının merak ettiği kira tespit davasının tahliye davası ile beraber açılıp açılmayacağı konusunu ünlü avukat Tarık Çakmak sosyal medya hesabından açıkladı.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Vehbi Koç’tan kiracılı ev yorumu: Arsa altındır, üstüne bina yaparsan gümüş, içine kiracı sokarsan teneke olur

Elinde parası olanlar nasıl değerlendireceğini düşünürken Borsa Yatırımcısı Levent Ağan, Koç Grubu’nun kurucusu Vehbi Koç’un bir yatırım tespitini paylaştı. Vatandaştan şu an tenekenin bile kiracılı evden daha değerli olduğu yorumları geldi.

Kiracılı ev alacaklar dikkat: Uzayan mahkemeler, ödenmeyen kiralar... Bir daha düşünün!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların yanı sıra, kiracılı ev alanların yaşadıkları da sık sık gündeme geliyor. Peki kiracılı ev almak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

kiracı ölürse kira sözleşmesi Haberi

kiracı ölürse kira sözleşmesi

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kira sözleşmesinde ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.


Ayrıca, kiracının ölümü nedeniyle sözleşme feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi şu şekilde sıralanıyor:


Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi 

.......  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Asıl Kiracının Ölümü Nedeniyle Kira Sözleşmesinin Feshiyle Kiralananın Tahliyesine Karar Verilmesi İstemi.


AÇIKLAMALAR                             :

1-)  Davalıların murisi …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince...