10 / 05 / 2024

kiracı ölürse sözleşme feshedilir mi

kiracı ölürse sözleşme feshedilir mi

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

Tokat Dedeli emekli TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Tokat Dedeli projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Yenifakılı projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Çorum Kargı'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Çorum Kargı projesi için sözleşme dönemi başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat’ın Yenifakılı İlçesi’nde hayata geçirdiği 207 konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

kiracı ölürse sözleşme feshedilir mi Haberi

kiracı ölürse sözleşme feshedilir mi

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kira sözleşmesinde ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.


Ayrıca, kiracının ölümü nedeniyle sözleşme feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi şu şekilde sıralanıyor:


Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi 

.......  MAHKEMESİNE


DAVACI     :


VEKİLİ     :


DAVALI     :


KONU       : Asıl Kiracının Ölümü Nedeniyle Kira Sözleşmesinin Feshiyle Kiralananın Tahliyesine Karar Verilmesi İstemi.


AÇIKLAMALAR                             :

1-)  Davalıların murisi …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince...