17 / 05 / 2024

Reyhanpaşa Hamamı

Reyhanpaşa Hamamı

Bursa’nın ahşap kolon ve kubbeye sahip 2 hamamından biri olan 600 asırlık Reyhanpaşa Hamamı’nda restorasyon çalışmaları sona erdi. Reyhanpaşa Hamamı yaklaşık 1.5 yıl süren çalışmalar sonucunda özgün kimliğine kavuşturuldu.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

TOKİ 2022 Amasya Hamamözü’nde 157 ucuz konut inşa edecek!

TOKİ'nin Amasya Hamamözü projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Amasya Hamamözü projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Amasya Hamamözü 2022 sosyal konut projesi...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi Bilgin Sok, Hamam Cad. ve Güzel Sok. Arasında Kalan 4,84 ha. Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, Bilgin Sokak, Hamam Caddesi ve Güzel Sokak Arasında kalan 4.84ha’lık Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Amasya TOKİ 106 konut ihalesi 1 Ağustos'ta!

Amasya, Hamamözü mahallesi 106 adet konut ve 1 adet büfe inşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Reyhanpaşa Hamamı Haberi

Reyhanpaşa Hamamı

Bursa’nın ahşap kolon ve kubbeye sahip 2 hamamından biri olan 600 asırlık Reyhanpaşa Hamamı’nda restorasyon çalışmaları sona erdi. Teşrifat alımları süren hamamda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde kültür merkezi olarak hizmet verecek tarihi binada Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyet göstereceğini açıkladı.  



Başkan Altepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği yerleşkesi içerisinde yer alan Reyhan Pazarı üzerinde bulunan Reyhanpaşa Hamamı’nı gezdi. Restorasyon çalışmaları sona eren 600 yıllık bina, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinasyonunda yaklaşık 1.5 yıl süren çalışmalar sonucunda özgün kimliğine kavuşturuldu. Başkan Altepe’nin inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas, Büyükşehir bürokratları ve yetkililer katıldı.


İlk günkü ihtişamına kavuştu


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep...