04 / 05 / 2024

Reza Zarrabın malvarlığı

Reza Zarrabın malvarlığı

Reza Zarrab (Rıza Sarraf) için hazırlanan iddianamede, savcılık Zarrab’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.

Reza Zarrab'ın 300 milyonluk gayrimenkul serveti!

Aydınlık, Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanarak 70 gün cezaevinde kalan ve savcılığın takipsizlik kararıyla derin nefes alan İranlı İşadamı Reza Zarrab'ın ve şirketlerinin mal varlığını mercek altına aldı...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

İbrahim Tatlıses tüm malvarlığını açıkladı! Usta sanatçının serveti görenleri şaşırttı

Usta Sanatçı İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz günlerde serveti dudak uçuklatan ünlüler listesinde yer almıştı. Bu listede yer almaktan rahatsız olan usta sanatçı listenin yanlış olduğunu belirterek tüm mal varlığını tek tek açıkladı. 

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Ghaffarı Hosseını tarafından kuruldu.

Sinpaş GYO, Samandıra Mobilya'yı satın aldı!

Sinpaş GYO'nun yüzde 100 iştiraki olan Samandıra Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin, tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının devralınması için yapılan SPK başvurusu onaylandı.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

İstanbul Kanlıca’daki yalısında kanuna aykırı tadilat yapmakla suçlanan Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi onaylanmadı...

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Raci Şaşmaz’ın mal varlığına tedbir konulması talep edildi!

Fikirtepe’de Pana Yapı projesindeki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikayeti üzerine aralarında Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında olduğu 13 kişi yargılanıyor. Mağdurlar davada Şaşmaz’ın malvarlığına tedbir konmasını talep etti...

Malvarlığımın tamamını eşime devredebilir miyim?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir daire, bir yazlık, bir otomobil ve az bir maddi birikimim var. Eşim ikinci eş. İlk eşimden iki çocuğum var, ikinci eşimden çocuk yok. Malvarlığımın tamamını eşime devredebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Reza Zarrabın malvarlığı Haberi

Reza Zarrabın malvarlığı

Miami’de FBI ajanları tarafından yakalanan Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) kefalet başvurusu mahkeme tarafından reddedildi. Savcılık, Zarrab’ın banka sahtekârlığı ve karapara aklamayla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını isterken, iddianamedeki en çarpıcı delil ise Zarrab’ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı Zarrab Ailesi’nin yaptırımlara karşı ‘Ekonomik Cihat’a hazır olduğunu belirten mektup.


HAFTA sonu Miami’ye geldiği sırada havalimanında FBI ajanları tarafından yakalanan ve pazartesi günü de Miami’de çıkarıldığı federal mahkeme tarafından tutuklanan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) için hazırlanan iddianamede, savcılık Zarrab’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.


ABD’yi dolandırmak, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’nı ihlal etmek, banka sahtekârlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Zarrab’ın kefalet...