12 / 05 / 2024

risk değerlendirme nasıl yapılır

risk değerlendirme nasıl yapılır

İşyeri vasfı taşıyan her kurumda risk değerlendirmesinin yapılması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

EYT’de maaş hesaplama! EYT’de maaş nasıl belirlenecek?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için maaş hesaplamaları gündemde yer alıyor. EYT’de maaş nasıl belirlenecek? sorusunun yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesi nasıl yapılmalı?

Taşınmazların yeniden değerlenmesine ilişkin düzenleme gündemde. Peki gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi nasıl yapılmalı?

Kuzey Marmara Otoyolu değerleri nasıl değiştirdi?

Kınalı’dan başlayan ve Sakarya Akyazı’ya kadar uzanan Kuzey Marmara Otoyolu, sadece doğayı değil, gayrimenkul değerlemelerini de ciddi bir şekilde değiştirdi. Peki, otoyolda değerler nasıl değişti?

Ekim'de kiraya nasıl zam yapılacak?

Kira sözleşmesini geçtiğimiz yıl ya da önceki yılların Ekim ayında yapmış olanlara bu ay yeni zam gelecek. Peki, Ekim'de kiraya nasıl zam yapılacak?

Taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (VUK), 7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile eklenen geçici 31'inci madde uyarınca, bazı taşınmazlara yeniden değerleme hakkı verilmiştir. Peki, taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

risk değerlendirme nasıl yapılır Haberi

risk değerlendirme nasıl yapılır

Risk değerlendirmesinde püf noktaları!

İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş yerlerinde ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda, "Risk Değerlendirme" faaliyetininin uygulanması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Risk değerlendirmesi uygulamasının amacı işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya en aza indirgemek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca söz konusu uygulamayı yapmayan kurumlara para cezası uygulanıyor. 


Risk değerlendirme yapmama cezası..

- Risk değerlendirmesi yönetmeliği ne göre risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene 3.234 TL,

- Aykırılığın devam ettiği her ay için 4.851 TL, 

- İş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlama yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverene ise 1.617 TL idari...