03 / 05 / 2024

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

0.79 kredi desteği! Bu fırsat bir daha gelmez

Yaşanan deprem felaketi sonrasında birçok kişi evinin ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek için risk tespiti yaptırıyor. Bu çerçevede evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlara kredi desteği veriliyor. İşte tüm detaylar...

Gaziantep Şehitkamil'de 459 iş yeri yaptırılacak! 1 milyar 171 milyon TL'lik ihale 13 Aralık'ta!

S.S. Gaziantep Tır ve Makina Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de 459 adet iş yeri yaptıracak. 

İstanbul Tuzla'da bina inşaatı yaptırılacak! 10 milyon TL'ye! 

Mülkiyeti Vakıflar Umum Müdürlüğüne ait olan İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Manastır Mevkiinde yer alan tarlada bina inşaatı yaptırılacak. İşte detaylar...

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Rusya, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekat sebebiyle sert ekonomik yaptırımlarla karşılaşırken, kripto dünyasından konuya ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. 

Bakırköy'de 17 milyon TL'ye kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırılacak!

Bakırköy Belediye Başkanlığı, Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırıp, 29 yıllığına intifa hakkı bedeli ödemek suretiyle yapım ve işletilmesi işini ihale edecek. İşin muhammen yapım bedeli 17 milyon 24 bin 192 TL olarak belirlendi.

Burcu Kara doğduğu eve tadilat yaptırıyor!

Güzel oyuncu Burcu Kara, Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan doğup büyüdüğü köy evine tadilat yaptırıyor. Ustalarla beraber işe koyulan oyuncu, her an yıkılacak eski kerpiç evden takipçilerine seslendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Risk tespiti için beklemeyin!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında birçoğumuzun aklında şu soru geldi: ‘Benim binam ne kadar güvenli?’ Eğer binanızda haberimizde yer alan 7 maddeden biri varsa vakit kaybetmeden risk tespiti yaptırmanız gerekiyor.

TBMM kampüsü içerisine kreş binası yaptırılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İşletme ve Yapım Başkanlığı tarafından TBMM kampüsü içerisine kreş yaptırılacağı duyuruldu.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Murat Kurum'dan vatandaşlara evlerinizin risk tespitlerini yaptırın çağrısı!

17 Ağustos'un yıldönümünde vatandaşlara çağrı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın" dedi.

Murat Kurum'dan 'Evlerinizin deprem risk tespitlerini yaptırın' çağrısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın." dedi.

Murat Kurum: Geç olmadan binanızın risk tespitini yaptırın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün önemine değinen bir video paylaşımında bulundu ve "Geride kalanlar için çok geç olmadan binanızın risk tespitini mutlaka yaptırın" dedi...

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır Haberi

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Bu süreçte kira yardımı ve kredi yardımı ve faiz desteği gibi birtakım devlet yardımlarından yararlanılabiliyor.


Bu desteklerden yararlanmak için yapının "riskli" olarak  tespit edilmiş olması gerekiyor. Bu hususta en çok sorulan soru olarak karşımıza şu çıkıyor: Risk tespiti yaptırmak istediğimiz bir bina maksimum kaç katlı olmalıdır belirlenen bir sınır var mıdır?


"6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılacak binalarda, sekiz kata kadar olan binalarda sadece zeminden veya belirlenen kritik kattan karot alınır. 


Sekiz kattan fazla olan binaların risk tespiti 2007 Deprem Yönetmeliğinin 7.Bölümüne göre yapılır. Sekiz kattan fazla olan binalarda her kattan karot alınması gerekir."


7.1. KAPSAM

7.1.1 – Deprem bölgelerinde bulunan...