28 / 04 / 2024

riski kentler

riski kentler

Ankara- Kent bilimci Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Bodrum depremin Türkiye için bir uyarı olması gerektiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Arsal Arısal: Kocaeli'ndeki binalar afet riski altında!

Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, önemli bir noktaya dikkat çekti. Arısal, kentlerin büyük afet riski altında bulunduğun söyledi

Esenler Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi 7 Ekim'de tanıtılacak!

Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile sokak hayvanlarının yaşayabileceği dost kentler konularına dikkat çekilen "Herkes İçin Dost Kentler" Atölyesi, 7 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek bir panelle kamuoyuna tanıtılacak.

Kentsel dönüşümde deprem riski yüksek şehirler öncelikli olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak kapsamlı bir kentsel dönüşüm programının hazırlandığını açıkladı.

Bakan Taner Yıldız'dan İdeal Kentler Zirvesi'ne destek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ASİAD’ın yeni seçilen Yönetim Kurulu’nu kabulünde, ASİAD tarafından düzenlenecek “İdeal Kentler Zirvesi”ne memnuniyetle katkı vereceklerini söyledi.

Adana'da deprem riski en aza indiriliyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 27 Haziran 1998’de yaşanan Adana-Ceyhan depreminin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatarak, kentte riski azaltma etkinlikleri çevresinde çalışmalar yapıldığını açıkladı

Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.

Balıkesir 7. Gelişen Kentler Zirvesi sonucu yayınlandı!

GYODER, Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7’ncisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir Balkonuk Center’da düzenlemiştir.

Tarihi Kentler Birliği Malatya'da toplandı!

27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da toplandı

Gelişen Kentler Zirvesi'nin 7.'si Balıkesir'de yapıldı!

GYODER, daha önce Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri'de düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nin yedincisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile geçen hafta Balıkesir'de gerçekleştirdi.

Ali Babacan: Kentler birbiriyle yarışır duruma gelecek!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gelişen Kentler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada artık marka değeri oluşturmayı başaran kentlerin birbirleriyle yarışacağı bir dönemin yaşandığını söyledi..

7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde dev yatırımlar tanıtıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre Bakanlığı ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Derneği (GYODER) tarafından ortaklaşa düzenlenen "7. Gelişen Kentler zirvesi" Güre Venüs Noterde başladı.

7. GYODER Gelişen Kentler Zirvesi Balıkesir'de gerçekleşti!

Türkiye’nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgelerini, bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirvesi”ni hayata geçirilen GYODER Zirvesi’nin 7’incisi 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenlendi.

riski kentler Haberi

riski kentler

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olmasına rağmen kentlerde  yeterli önlemin alınmadığını vurgulayan Prof. Dr. Alp  ABD, Kaliforniya da  GeoHazards International (GHI) organizasyonunun Birleşmiş Milletler Teşkilatının (UN) desteğiyle 2001 yılında yapılan ‘Global Earthquake Safety Initiative’ (GESI) Global Deprem Güvenliği Girişimi başlıklı araştırmada İstanbul ve İzmir’in en riskli kentler olduğunu anımsattı.


Araştırmayı sık sık gündeme getirdiğini belirten Alp “ 6.0 Richter ölçeğinde bir deprem esas alınarak gerçekleştirilen araştırmada 21 şehir yer aldı. Listede  Katmandu dan sonra 2. sırayı 55.000 ölüyle Istanbul aldı. Izmir, San Salvador ve Mexico City 11.500 ölü ile 7. sırayı paylaştı. Yapılan karşılaştırmada ülke gelişmişliğinin deprem hasarını azalttığı gözlendi” ifadesini kullandı.

Araştırma raporu deprem riski altında bulunan Dünya kentsel nüfusunun %85 inin gelişmekte olan ülkelerde yaşadığını, ancak paradoksal olarak Dünya genelinde...