05 / 05 / 2024

Riskli alanlarda yer alan kaç konut var

Riskli alanlarda yer alan kaç konut var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kentsel dönüşüm kapsamında eylül ayı itibarıyla ilan edilen riskli alanların toplam büyüklüğünün 6 bin 931 hektar olduğu, bu alanlarda yaklaşık 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı bildirildi...

Dün 4,1 büyüklüğünde sallanmıştı! Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, 'En riskli sismik yer' uyarısı yaptı!

Prof. Dr. Osman Bektaş, dün Erzincan Tercan'da yaşanan 4.1'lik depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte Bektaş'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda rezerv alanda, riskli alanda yer alarak bulunan ve riskli yapı kararı olan yapılara 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun olacak şekilde kredi imkanı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları..

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Trafik sigortasında önemli uyarı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Mutlaka bakın!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı.. Trafik sigortasında yapılan yeni düzenleme sonrası kaza yapmayan sürücüler önemli bir avantaj elde ederek yüzde 50 indirim olanağı kazanacak, riskli basamakta yer alan sürücülerin prim tutarı ise yüzde 200 yükselecek.

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

KİPTAŞ 5. Gayrimenkul Müzayedesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, İstanbul’da muhtelif alanlarda yer alan 26 dükkan ve 6 arsayla, İGDAŞ’ın mülkiyetindeki gayrimenkulleri 5. Gayrimenkul Müzayedesi'nde açık artırmayla satışa çıkarıyor. 

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Sarıyer Çamlıtepe ve Darüşşafaka Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahallelerinde Bulunan 27,97 Ha’lık Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

KİPTAŞ'ın riskli bina kampanyası bugün sona eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Pendik'te yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutlarını öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar ya da riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa sunmuştu, proje için başvurular bugün sona eriyor.

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara yeni konut müjdesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Pendik'te yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutlarını öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar ya da riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkardı.

Riskli alanlarda yer alan kaç konut var Haberi

Riskli alanlarda yer alan kaç konut var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kentsel dönüşüm kapsamında eylül ayı itibarıyla ilan edilen riskli alanların toplam büyüklüğünün 6 bin 931 hektar olduğu, bu alanlarda yaklaşık 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı bildirildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların ulaşım. altyapı ve sosyal donatı sorunları çözülmüş planlı alanlarda ve sağlıklı yapılarda yaşamasını sağlamak için çalışmalara devam ediliyor. 


"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 37 ilde 106 Bakanlar Kurulu kararıyla 148 alan, üzerindeki yapılaşma ve zemin yapısı açısından can ve mal kaybına yol açma riski taşıması nedeniyle "riskli alan" ilan edildi. 

İlan edilen riskli alanların toplam büyüklüğü, Eylül 2014 itibarıyla 6 bin 931 hektar oldu. Bu alanlarda bulunan yaklaşık nüfus ise 1 milyon 58 bin...