08 / 05 / 2024

Riskli yapı başvurusunda gerekenler

Riskli yapı başvurusunda gerekenler

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Maltepe Bağlarbaşı'ndaki riskli yapının imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Yapının Bulunduğu 16435 Ada 17 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Depremin sinyali verildi! Riskli yapıların acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor

17 Ağustos’un yıl dönümünde THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli yapıların tehlikesini anlatırken, olası bir depremde en az hasarı almak için yapılması gerekenleri bir bir sıraladı. İşte detayları…

İSTOÇ'taki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar ilçesi, İstanbul Toptan Ticaret Depolama ve Küçük Sanayi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kartoğlu yaptığı açıklamada, Başakşehir’deki riskli yapı oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul'da 178 bin riskli yapı yenilendi!

İstanbul'da başlayan kentsel dönüşüm harekatı aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde megakentte 177 bin 463 riskli yapı yenilendi. 

Murat Kurum'dan riskli yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den bu güne 81 ilde 760 bin 282 adet bağımsız birimli konut ve işyerinin "Riskli Yapı" statüsünde değerlendirildiğine dikkat çekti. 

Riskli yapı başvurusunda gerekenler Haberi

Riskli yapı başvurusunda gerekenler

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli alan içinde veya dışında olan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar riskli yapılar olarak tanımlanıyor.


Kat malikleri yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespiti yaptırılabiliyor.


Kat maliklerinden birinin lisanslı özel kuruluşlardan birine başvurarak risk raporunun Bakanlıktan onayı alındıktan sonra bu yapı riskli yapı olarak nitelendiriliyor. 


Riskli yapıların tespiti riskli yapı lisans belgesine sahip kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Peki, riskli yapı başvurusu için neler gerekir?


Lisanslı Firmanın İl Müdürlüğüne Dilekçesi

*Malikin Talep Dilekçesi 

*Malikin Tapu Belgesi Sureti 

*Malikin Kimlik Belgesi Sureti 

*Güncel Tapu Takyidat Belgesi 

*Vekaletname (Malik Adına Vekaleten İşlem Yapılması Durumunda)

*Yapının A.R.A.A.D.NET’ten Alınacak İnceleme Formu 

*Emlak Vergisi Bina Bildirimi 

*Bakanlık Teknik Eğitimine Katılım Belgesi Sureti 

*Jeoloji-jeofizik Mühendislerinin...