03 / 05 / 2024

riskli yapılarda 2/3 oy oranı

riskli yapılarda 2/3 oy oranı

Kentsel dönüşüm kapsamında tespit edilen riskli yapılarda 2/3 oy oranı arsa payını mı yoksa kat malikleri sayısını mı ifade ediyor? İşte Kentsel dönüşümde 2/3 yasası...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 2.329 TL ödeme!

Aile Bakanlığı'ndan bazı şaşırtıcı son dakika haberleri geldi. Başvuru yapan 1-2-3 çocuklu ailelere PTT'den 2.329 TL ödeme yapılacak! Daha fazla bilgi için okumaya devam edin...

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme!

Aile Bakanlığı`ndan  çocuklu ailelere resmi olarak müjdeli haber. PTT ile tıkır tıkır ödenecek! 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme yapılacak. Peki, 1300 TL yardımdan kimler yararlanabilir? İşte merak edilenler...

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL para yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuk sahibi ailelere güzel haber resmen geldi. Ödemeler PTT'den yapılacak! 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme yapılacak. Peki, 1300 TL yardımdan kimler yararlanabilir? İşte merak edilenler...

TOKİ 15-24 Ocak 2023 kura takvimi resmen duyuruldu! Peş peşe yapılacak 2+1, 3+1 kuraları hangi ilde hangi gün olacak?

Başvuran milyonlarca kişinin merakla beklediği TOKİ 15-24 Ocak 2023 kura takvimi resmen duyuruldu! Peş peşe yapılacak 2+1, 3+1 kuraları hangi ilde hangi gün olacak?

Yağ fiyatlarına zelzele etkisi! 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

Ayçiçek yağ fiyatlarına dair yeni bir açıklama yapıldı. Güncel 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar? İşte detaylar!

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

riskli yapılarda 2/3 oy oranı Haberi

riskli yapılarda 2/3 oy oranı

Kentsel dönüşümde 2/3 yasası!

Riskli yapılarda 2/3 oy oranı kar maliklerinin 2/3'ünü değil, o taşınmazda bulunan ve o taşınmaza özgülenmiş arsa payının 2/3'ünü ifade ediyor.


Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliği:

MADDE 15 – (1) Riskli alanlarda ve riskli yapılarda Kanun kapsamında öncelikle maliklerce uygulama yapılması esastır. Kanun kapsamında yapılacak bu uygulamalara ilişkin iş ve işlemlerde ilgili kurum maliklere yardımcı olmakla yükümlüdür.


(2) Riskli yapılarda, Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca, parsellerin tevhit edilmesine, münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına, yeniden bina yaptırılmasına, payların satışına, kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ve diğer usuller ile yeniden değerlendirilmesine esas karar alınmak üzere, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinin üçte birinin istemi üzerine, noter vasıtası ile yapılacak tebligat ile kat malikleri kurulu toplantıya çağrılır.


a)...