05 / 05 / 2024

Riyad Faysalia Kulesi

Riyad Faysalia Kulesi

Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardı. Yapılan yazılı açıklamada, daha önce ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin daha eklendiği belirtildi.

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresindeki mülklerden kira toplanamıyor!

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

Ankara Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ne oldu?

Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ile ilgili üniversitelerden rapor beklendiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kulenin kent için herhangi bir faydasının olmayacağını belirtti.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışması başladı!

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı.

Antalya Expo Kulesi tersten inşa ediliyor!

Antalya, G20'nin ardından şimdi de 2016'da yapılacak Expo'ya hazırlanıyor. Expo 2016 Antalya'nın simgesi olacak Expo Kulesi'nin inşaatı ise geçtiğimiz ay başladı.

Expo Kulesi ve Antalya Kongre Merkezi 6 ayda yapılacak!

Expo 2016 Antalya etkinliği kapsamında organizasyonun simge yapıları olan Expo Kulesi'ni ve Antalya Kongre Merkezi'ni Taca İnşaat hayata geçiriyor.

Tuzla Kulesi 3.5 milyon TL'ye yaptırılacak!

Tuzla Belediyesi Başkanlığı, Cami Mahallesi'nde yap-işlet-devret modeli ile Tuzla Kulesi projesi yaptıracak. 2 Ekim'de yayınlanan ihale ilanındaki projenin 30 yıllık işletme bedeli 3 milyon 555 bin TL olarak değiştirildi.

Tuzla Kulesi projesi 6.9 milyon TL'ye yaptırılacak!

Tuzla Belediyesi Başkanlığı, Cami Mahallesi'nde yap-işlet-devret modeli ile Tuzla Kulesi projesi yaptıracak. Projenin 30 yıllık toplam işletme bedeli 6 bin 975 bin TL olarak belirlendi.

Küçük Çamlıca Korusu'na televizyon ve radyo kulesi mi yapılıyor?

Küçük Çamlıca Korusu'na sessiz sedasız televizyon ve radyo kulesi inşaatı yapımına, meslek odalarından ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi.

Edirne'deki Makedonya Kulesi restore edilecek!

Roma İmparatorluğu döneminde kentin korunması için yapılan kalenin dört büyük surundan biri olan Makedonya Kulesi restore edilecek.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Düzce'ye saat kulesi yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Celalettin Özdal Parkı’nda başlatılan çalışmalar devam ederken Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan kavşağa ise yeni bir saat kulesi yapılıyor.

Riyad Faysalia Kulesi Haberi

Riyad Faysalia Kulesi

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in babası Muhammed bin Ladin tarafından 1931'de kurulan ve şu anda 217 bin çalışanının olduğu tahmin edilen inşaat firması, başta Mekke Harem Genişletme Projesi, 601 metre uzunluğundaki Mekke Saat Kulesi Projesi, Riyad Havalimanı ve Riyad Faysalia Kulesi gibi büyük projeler olmak üzere birçok farklı çalışmaya imza attı. 


20 bin istifa geldi 

Ancak yaşanan süreç Bin Ladin Group'u ekonomik krize sürükledi. 85 yıllık inşaat şirketinin 77 bin çalışanını işten çıkardığı iddia ediliyor. Grup tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın müdahalesiyle 10 bin işçinin gecikmiş hak edişlerinin ödendiği kaydedilirken yapımı devam eden projelerin mayıs ayı sonu itibarıyla sona ermesinin beklendiği ifade edildi. Bin Ladin şirketinin alacaklarını tahsil etmesinin ardından ödemelerinde gecikme yaşanan diğer işçilerin...