29 / 04 / 2024

Rızai ifraz 2015 harcı

Rızai ifraz 2015 harcı

Tek parsel olarak tapuda kayıtlı olan taşınmazların, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, rızai ifraz nedir?

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Ortaklı gayrimenkullerde rızai taksim nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklı tarlalarda rızai taksimin mümkün olup olmadığını kaleme aldı.

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Saf GYO Rozi fabrika binası 2015 yılsonu revize değerlemesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılsonu Rozi fabrika binası revize değerleme raporunu yayınladı. ı. Rapor Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık tarafından hazırlandı.

Mecidiyeköy İş Merkezi 2015 yılsonu revize değerleme raporu!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılsonu Mecidiyeköy İş Merkezi 6 bağımsız bölüm revize değerleme raporunu yayınladı.

Lübnan'daki Kilikya Manastırı Ermenilere mi iade ediliyor?

Lübnan'daki Ermeni Kilikya Manastırı 27 Nisan 2015 tarihinde Avukat Cem Sofuoğlu aracılığı ile AYM'ye başvuruda bulunarak Ermeni'lere iadesi talep edildi. Başvuru AYM tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Dünya Yatırım Raporu 2015 açıklandı!

Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36'lık artışla 16,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

Kiler GYO 2015 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı. Şirketin 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Rönesans GYO 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirildi. Rönesans GYO, 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Nurol GYO'nun 2015 yılı genel kurul toplantısı tescillendi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2015 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Mayıs 2016 tarihinde tescil edilmiş olup, dün Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Rönesans Holding 2015 faaliyet raporunu yayınladı!

Rönesans Holding tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Rönesans Holding 2015 faaliyet raporunu yayınladı.

Türk çelik sektöründe tüketim arttı, üretim azaldı!

Çelik sektöründe 2011-2015 döneminde tüketim yüzde 27,5 artmasına karşın üretim yüzde 7,6 daraldı. Bu nedenle artan tüketim Çin, Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ithal ürünlerle karşılandı.

Ata GYO 2015 Kar Payı Dağıtım Tablosu'nu yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılına ilişkin Kar Payı Dağıtım Tablosu'nu Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınladı.

Rızai ifraz 2015 harcı Haberi

Rızai ifraz 2015 harcı

Rızai ifraz nedir?

Tapuda tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmaz malın, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz ya da ayırma deniyor. 


Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı.


Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması. işlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki, Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki, Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal edilip,tescilinin yapılması ile ifraz işlemi yapılabiliyor. 


Arazi sahibinin kendi isteği ile araziyi ayırma işlemine rızai ifraz deniyor. Ayırma işlemi yapılacak arsanın tüm paydaşlarının istenilen belgeler ile idarelere başvurmaları yolu ile gerçekleşiyor.


6785 sayılı eski İmar Kanunu’nun 38’inci maddesine göre isteğe bağlı ifraz sadece imar sınırları içinde yapılırdı....