03 / 05 / 2024

rize denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanlar

rize denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanlar

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanların kentsel dönüşüm kapsamına alınıp alınmayacağı hakkında soru önergesi hazırladı..

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini başlattık" dedi.

Rize Şehir Hastanesi'nde son durum ne?

Rize'de inşa edilen şehir hastanesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehir hastanesinin deniz dolgusu sondaj işlemleri yapılıyor. 

Rize'deki marangozdan ilginç mimari!

Rize'de yaşayan marangoz Kadir Aksoy, yaptığı pandemi sığınağıyla hem izole oluyor hem de doğanın keyfine devam ediyor. İlginç mimari görenleri hayrete düşürüyor.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev boşatıldı!

Rize'nin Pazar ilçesinde yaşanan heyelan nedeniyle 3 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize'de heyelan nedeniyle 4 ev boşatıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelanda köy yolu ulaşıma kapandı, 4 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 başvuruları ne zaman? Rize Çamlıhemşin 2019 başvuru şartları neler? İşte Rize Çamlıhemşin 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla...

Rize'de kentsel dönüşüm rezerv alanları belirlendi!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Rize'de otopark sorunu çözülüyor!

Rize'de otopark sorunu çözmek amacıyla Rize Belediyesi, sahil dolgu alanında 700 araçlık açık otoparkı hizmete açmaya hazırlanıyor...

rize denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanlar Haberi

rize denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanlar


CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanların kentsel dönüşüm kapsamına alınıp alınmayacağı hakkında soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlamasını istedi.


Bekaroğlu'nun önergesi şöyle; "Bugün Rize şehir merkezi büyük ölçüde 1960'lı yılların ortalarında dönemin Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon tarafından başlatılan deniz dolgusu çalışmalarıyla kazanılan alan üzerinde kuruludur.


Deniz dolgusu ile elde edilen ve yaklaşık 350 bin metrekare olan bu alanda yüzlerce konut ve ticari bina/işyeri yanı sıra ÇAYKÜR Genel Müdürlüğü, Kültür Merkezi, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü gibi önemli kamu binaları da yer almaktadır.


Dağ ve deniz arasına sıkışmış Rize il merkezi için çok akılcı ve gerçekçi görülen ve döneminde "Denizden kara, karadan para" ifade edilen bu durum şu an büyük bir risk oluşturmaktadır....